37 hetes vagyok, nagyon fájnak az újaim olyan mintha ízületes lenne. Nincsen feldagadva, bevizesedve éjszaka arra kelek, hogy mindkét kezem elzsibbadt. Mitől lehet?
Figyelt kérdés
2009. ápr. 20. 17:15
1/3 anonim válasza:
Sajnos nekem sem tudták mitől van, de én a terhesség végén 3 hónapot végigküzdöttem vele, sőt! 4 hete szültem, és még mindig zsibbadnak az ujjaim végei. Szerencsére éjszaka már nem zsibbad az egész karom, ez rögtön megszünt szülés után. Próbáltam a kálciumot, magnéziumot, semmi nem használt. Sokszor éjszaka vizes törölközőt tettem rá, és ültem az ágyon sírva annyira fájtak. Amikor lógattam, akkor kezdett jobb lenni, de kb. 1 óra alvás után újra elzsibbadtak. Szóval kitartás, már nincs sok hátra, bízzál benne, hogy nemsokára megszűnik ez a rossz érzés!
2/3 anonim válasza:
Ez nekem is így volt. Gondolom attól van, hogy lazulnak az izmok, tágul a csont, készülsz a szülésre. Nálam gyakori volt a vádli görcs is éjszaka.
És ez nem jelenti azt, hogy hamarosan szülsz. Én is így éreztem már az utolsó hónapban mégis a 41. hétben szültem.
Kitartás.
3/3 anonim válasza:
A relaxin nevű hormon ellazítja izmaidat, ízületeidet, ezáltal megkönnyítve a vajúdást, emmiatt fájhatnak, zsibbadhatnak testrészeid (olvastam) ez szülés után helyreáll. 35 hetes pocakos vagyok, jelenleg ugyanebben a cipőben járok, egy kis vizesedéssel társítva. A zsibbadásra magnéziumot javasolnak általában, de én kiegészítem azzal, hogy feketenadálytő krémmel éjszakára csinálok száraz dunsztot a kezemre, (bekrémezem a kezem, karom,azaz a fájó részeket, betekerem törölközővel, és az egészet betekerem folpakkal) így végig tudom aludni az éjszakát fájdalom nélkül. Elötte óránként fent voltam, nem bírtam aludni a fájdalomtól. A feketenadálytő krém kapható patikában és herbáriában is, és ami még fontos, hogy természetes anyag, nem mesterségesen előállított vacak. Remélem neked is bevállik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!