Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 37 hetes vagyok, nagyon...

37 hetes vagyok, nagyon fájnak az újaim olyan mintha ízületes lenne. Nincsen feldagadva, bevizesedve éjszaka arra kelek, hogy mindkét kezem elzsibbadt. Mitől lehet?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 20. 17:15
 1/3 anonim ***** válasza:
Sajnos nekem sem tudták mitől van, de én a terhesség végén 3 hónapot végigküzdöttem vele, sőt! 4 hete szültem, és még mindig zsibbadnak az ujjaim végei. Szerencsére éjszaka már nem zsibbad az egész karom, ez rögtön megszünt szülés után. Próbáltam a kálciumot, magnéziumot, semmi nem használt. Sokszor éjszaka vizes törölközőt tettem rá, és ültem az ágyon sírva annyira fájtak. Amikor lógattam, akkor kezdett jobb lenni, de kb. 1 óra alvás után újra elzsibbadtak. Szóval kitartás, már nincs sok hátra, bízzál benne, hogy nemsokára megszűnik ez a rossz érzés!
2009. ápr. 20. 17:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez nekem is így volt. Gondolom attól van, hogy lazulnak az izmok, tágul a csont, készülsz a szülésre. Nálam gyakori volt a vádli görcs is éjszaka.

És ez nem jelenti azt, hogy hamarosan szülsz. Én is így éreztem már az utolsó hónapban mégis a 41. hétben szültem.

Kitartás.

2009. ápr. 20. 17:27
 3/3 anonim ***** válasza:
A relaxin nevű hormon ellazítja izmaidat, ízületeidet, ezáltal megkönnyítve a vajúdást, emmiatt fájhatnak, zsibbadhatnak testrészeid (olvastam) ez szülés után helyreáll. 35 hetes pocakos vagyok, jelenleg ugyanebben a cipőben járok, egy kis vizesedéssel társítva. A zsibbadásra magnéziumot javasolnak általában, de én kiegészítem azzal, hogy feketenadálytő krémmel éjszakára csinálok száraz dunsztot a kezemre, (bekrémezem a kezem, karom,azaz a fájó részeket, betekerem törölközővel, és az egészet betekerem folpakkal) így végig tudom aludni az éjszakát fájdalom nélkül. Elötte óránként fent voltam, nem bírtam aludni a fájdalomtól. A feketenadálytő krém kapható patikában és herbáriában is, és ami még fontos, hogy természetes anyag, nem mesterségesen előállított vacak. Remélem neked is bevállik.
2009. ápr. 20. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!