Miért mondta a védönö, hogy mostmár nem ártana ha elkezdene kinyilni a méhszájam? 35 hetes multam és még zárt a méhszájam! Tudok tenni valamit hogy szép lassan kinyiljon?
valószínű azért mondta, mert nagyon ritka, hogy valakinek 35 hetesen 3000res legyen a méhszája, vagyis teljesen zárt. azért mondta, hogy nehogy túlhordás legyen. de ne aggódj, még van időd a szülésig bőven, és van idő kinyílni is, főleg, hogy még sokat nő a baba, aki nyomást gyakorol a méhszájra.hagyd a természetre egyenlőre hogy nyíljál és csak akkor tegyél ha már tényleg vészesen közeleg a szülés. egyébként a sok gyaloglás, otthoni ténykedés, és házasélet ez mind segít a méhszáj nyílásában. de még ne aggódj, az orvosod úgy is szól, ha úgy látja.
jó babavárást! 29 hetes km
Nekem szülés előtt 3 nappal kezdett el nyílni a méhszáj, addig teljesen zárt volt. Az a normális, ha minél tovább zárt.
Nem ettől függ, hogy könnyű vagy nehéz szülésed lesz.
Inkább örülj neki, hogy zárt, legalább azt csinálsz, amit akarsz, pl torna, séta, szex, ilyesmi.
Üdv
szia!
Ne kezdjetek el "kövekkel dobálni" , de nem értem. 35 hetes kismama vagyok , de én annak örülök , hogy zárt a méhszájam. Én úgy tudom , hogy akkor nyílik kifelé a méhszáj , mikor vagy valami baj van (pl. gyenge az izomzat ott) vagy a baba születés előtt áll.És hogy a méh- összehúzódások indítják be a kinyílását túlképp. Most akkor...?
Szia, én annak örülnék hogyha zárt lenne, engem 32 hetesen azért fektettek be kórházba mert elkezdett kinyílni, még most is gyógyszert kell szednem 36.hétig, nincs azzal semmi baj ha szülés megindulásáig zárt.
Üdv: 34 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!