Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vélemények moshato pelenkà...

Vélemények moshato pelenkàrol?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik jobb az eldobhatos vagy a moshato?
2011. szept. 2. 12:10
1 2
 11/14 sumergo ***** válasza:
63%

Hát én elég "zöld" vagyok, de az eldobható pelusok sokkal kevésbé szennyezik a környezetet, amennyiben hulladékégetőben kerülnek megsemmisítésre.

Mosópor: szennyezi a környezetet előállításkor és mosás után szennyvíz formájában is.

Öblítő: ugyanígy.

Tiszta ivóvizet feleslegesen szennyezzük (tudom, mást is mosunk, de nem igazán szokták pl a színes ruhákkal együtt mosni, ráadásul nem mosunk mindennap, a koszos pelust pedig azért nem tárolnám napokig). A szennyvíz tisztítása után is keletkezik veszélyes hulladék, szennyvíziszapnak hívják.

Áram előállítása: ha csak nem szél vagy vízi erőmű, akkor szintén környezetszennyező. (M.o.-n alig 1-2 százalékot állítják így elő, de lehet annál kevesebbet, most nem néztem utána).

Lehet még tovább boncolgatni, de ezt neked kell eldöntened, árban nem sok a különbség, ha mindent összeszámolsz.

2011. szept. 2. 16:13
 12/14 anonim ***** válasza:
45%
Nem vagyok Greenpeace-s, de rajtam kívül senki nem hallott öko mosószerekről? A pelenkához pedig nem ajánlott öblítőt használni. De mindezt félretéve: a ruháitokat sem mossátok? Arról nem is beszélve, hogy aki ésszel vásárol, annak nem kell a 100 ezres mosható pelusokat megvenni... Kicsit buta dolog szélsőségekkel példálózni, a kérdező szerintem nem erre volt kíváncsi. Én vegyesen használom, mert utazás közben a moshatót nem tudom egykönnyen megoldani, de azt is tudom, hogy mekkora szemét lesz, ha csak eldobhatót használok. Szerintem egyik oldalt se kéne megkövezni, mert létezik arany középút.
2011. szept. 2. 16:26
 13/14 anonim ***** válasza:
64%

De mégha GReenpeace-s is vagy, az az öko mosópor, hogy kerül a lakásdba, a pelenkáidra?

Repül a szelek szárnyán? Vagy mégis gyártják valahol, szállítják valahova, nagykereskedőhőz, kiskereskedőhöz- gyanítom autóval, nagy autóval, ami igencsak szennyezi a környezetet.

És mibe van az ökomosópor, vegyük a legalapabbat papírzacskóban-és az hogy lesz, terem az ökomosópor mellett vagy azt is inkább gyártják valahol, valamiből és szállítják ide-oda?

Ja és gyanítom, nem ingyen osztogatják.

Szóval, de tényleg konkrét számokkal:

Mennyi egy csomag pelenka

papír bele

víz (50l/mosás)

ökomosószer

áram, amit a mosógép fogyaszt

És akkor összehasonlítható lesz., mennyit spórolsz vele.

Egyébként mosom a ruháimat, hetente egyszer, szerintem a kakis-pisis pelus belerohadna a vödörbe, ha egy hétig áztatnám, hogy kivárja a mosást de akkor gyanítom, nem akkora mennyiség, hogy be tudnám tenni a ruhák mellé, mellékesen.

2011. szept. 3. 08:56
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

ez az anyagi oldala..

viszont bizonyított tény, hogy azoka babák akik mosható pelusban voltak hamarabb lesznek szobatiszták, mint az eldobhatós pelusos társaik...

szerintem is vegyesen érdemes

2011. szept. 6. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!