Vélemények moshato pelenkàrol?
Attól függ.
Az eldobható egy baba életében sokkal drágábbra jön ki, jó sok szemetet termel, viszont kényelmes, mert nem kell mosni.
Ha környezettudatos vagy, és kevesebb pénzből akarod megúszni a pelenkás kort, akkor a mosható a jobb. Nagyobb bugyrot képez a baba fenekén, mert vastagabb, de ritkább a pelenkakiütés, és ugyanúgy ki kell kísérletezni, hogy melyik márka jön be a babádnak, mint az eldobhatónál. A mosható se extra nyűg egyébként, mert megvannak a mosás szabályai.
Én kipróbáltam ezt is, azt is, a döntés a tiéd. :)
Ha 2.5 évesen szobatiszta egy gyerek,2737db eldobható pelust használ el átlagban.(és ez csak egy gyerek,számold ki ez mennyi pénz....
Én vegyesen használtam ezt is,azt is,nem bántam,és sokat spóroltam.a mamami.hu fórumán okosodtam ki,mert itt csak az ellenvéleményt hallod sajna a gyakorin.
Én 11 éve 1. gyereknél két hóig használtam.
Allelujah, hogy van az eldobhatós!
Kiszámoltam, a legmárkásabb pelussal 100 ezer forint. Na jó 110.
és mennyi volt a mosható pelus? Mennyi a mosószer, ecet, akármi? Mennyi a papírbetét? A víz, csatornadíj, áramdíj?
És most ne gyertek azzal, kútról hordom a vizet-hiszen az tilos. Pláne beengedni a csatornába. És éjszakai árammal megy a mosógép, mert az sem legális.
Közel egy árban vannak, egyik sem kíméli a környezetet, hacsak tényleg nem kútról hozott, ecetes vízben mosod ki kézzel és aztán a teljesen szivárgásmentes derítőbe borítod ki a használt vizet. De hát ez nem így van. árammal működő mosogépben, mosószerrel, vizet pazarolva mosod. Ugyanott vagy a környezettudatosság szempontjából, csak más a környezetszennyezés formája.
hát nekem majdnem 200e lett a vége....nem tudom,de nálatok olcso lehet a pelus...
a moshatót egyszer kell megvenni csak...mosószer meg olyan mait én is használok a többi ruhához,és kb 50l víz/ mosás....
a kakis papirbetét a wc-be megy,nem a pelussal a kukába ami veszélyes hulladéknak minősül.a 2737db pelus tudjátok mekkora kupac?és 15 év mire lebomlana..és hány pelenkás gyerek is van?jó nagy szemétkupac lesz...
Én is elgondolkoztam rajta!Megnéztem az árát találtam 120.000ft-ért kezdő csomagot 200 db wc-be dobható betéttel meg 6db éjszakai mosható betéttel,kiszámoltam kb.10 honapos korára hozza vissza ezt az árat akkor ha az éldobhatósból napi 10 db-ot számolok és mindig venni kell hozzá a betétet ami szintén nem olcsó,és nem számoltam az időigényességgel beáztatni estéről meg mosási költség,stb. ha nem vagy elszánt környezet védő akkor nem éri meg szerintem!
Számold ki én havi 300 pelussal számoltam.Pedig nem kell annyi csak az elején!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!