Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt/van valaki terhes aki...

Volt/van valaki terhes aki autoimmun betegségben szenved?

Figyelt kérdés

33 éves vagyok, van egy 14 hónapos kislányunk. Szeretnénk második babát. Sajnos 4 hónapja derült ki, hogy egy ritka autoimmun betegségben szenvedek. Erős gyógyszereket akarnak adni rá (Medrol steroid és Imuran), amik mellett nem eshetek majd teherbe. Még nem kezdték el a gyógyszert, eredményekre várnak.

Az a kérdésem, hogy aki autoimmun beteg és bevállalt babát, a betegsége javult/stagnált/romlott a terhesség alatt illetve után?

2011. aug. 29. 13:34
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Van egy pozitív terhességi tesztem. 6 hetes vagyok ma.

Nőgyógyász és neurológus nem igazán javasolják megtartani a babát. Imurant sem és a Medrolt sem kell most szednem.

Immunológus azt mondja (telefonon beszéltünk csak), lenne esély megtartani a babát. 2 hét múlva megyek hozzá személyesen, akkor eldől.

Nem tudom mi lesz most :(

2011. okt. 8. 10:10
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok a pozítív teszthez és sajnálom,hogy nem tudod igazán élvezni!Remélem a lehető legjobb híreket kapod majd!Drukk nektek!
2011. okt. 8. 10:27
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kedves vagy. Igen, sajnos nem tudunk addig örülni a babának,vagyis nem merünk addig örülni, amíg nem mondja azt az immunológus, hogy meg lehet tartani.

2 hét várakozás.

2011. okt. 8. 17:42
 14/23 anonim ***** válasza:
csak pozitívan ,minden rendben lesz!:)
2011. okt. 11. 22:55
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm, jó lenne de most még nem merünk örülni.

Attól (is) félek, hogy terhesség alatt vagy utána fellobban a betegség és az enyém komoly, mert szem és/vagy gerinc... Az egyik szememet már "elvitte" sajnos az első gyermek születése után.

De azt mondják ha szülés után rögtön kezdem szedni az Imurant akkor nem lesz gond. Max nem tudok szoptatni de más is felnő tápszeren.

2011. okt. 12. 13:27
 16/23 anonim ***** válasza:

igen,sajnos meg tudlak érteni:(én is átéltem,féltem,hogy mi lesz.

ezek az autoimmun nyavalyák kiismerhetetlenek,sokszor az orvosok sem tudják,kiből mit váltanak ki..

2011. okt. 14. 23:12
 17/23 A kérdező kommentje:

Nebántsvirág, s Neked nem lobbant fel a betegséged a terhesség alatt? Vagy utána? Szülés után rögtön kezdted a gyógyszert szedni?

Az a baj, hogy az én betegségem (Devic neuromyelitis optica) ritka, az országban 10 alatti a szám, akinek van. Azok közül senki nem szült a betegség után. Külföldi fórumokat nézegetek, de ott is ritka aki szült volna. Nagyon várom az okt.25-öt, aznap derül ki hogy mit mond a pécsi immunológus, aki a legjobb az országban, s nem utolsósorban Ő ismeri ezt a betegséget a legjobban.

Azért most még félek :(

Egyelőre semmi tünet, ma vagyok 7 hetes.

2011. okt. 15. 12:45
 18/23 anonim ***** válasza:
szerencsére nem jött elő a betegség a terhesség alatt,és utána sem.semmilyen gyógyszert nem szedtem a terhesség alatt és után sem,én csak akkor 2006ban amikor beteg lettem és utána 1 éven át.az enyém egész másfajta betegség, autoimmun van van 80 fajta,mind más.remélem neked sem lesz túl nagy gondod,biztos a megfelelő kezeléssekkel,minden rendben lesz:)
2011. okt. 16. 12:18
 19/23 A kérdező kommentje:

Köszi. Azért ez megnyugtató. Nekem összesen 1 shub-om volt, 6 hónapja, előtte sem és utána sem. Több hónap volt míg kiderítették hogy mi a bajom, s most kezdték volna el az Imuran beállítását.

Okt.25. után megírom hogy mit mondott az immunológus.

Jó példa vagy nekem :))) Mármint pozitív példa vagy.

2011. okt. 16. 12:23
 20/23 anonim ***** válasza:
Mi újság,Mik a hírek?Mit mondott az immunologus
2011. nov. 10. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!