Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szedtek allergiára terhesen?

Mit szedtek allergiára terhesen?

Figyelt kérdés

Már nem bírom, nem kapok levegőt, fáj a hátam, zihálok, szinte egyik orrspray sem használ, allergiás vagyok mindenre ami virágzik +a kutyaszőrre is. De a parlagfű a legfőbb ellenségem.

Az első babánál szerencsénk volt, mire jött a baba még nem volt parlagfű szezon és az anyatej védettséget adott, azóta évről évre rosszabb a helyzet.

Az allergológus nem ír fel semmit, a homeopatia nem használ és 6 hetes terhes vagyok, nagyon félek hogy a szervezetem megviseli ezt a küzdést és elmegy a babó.

2011. aug. 27. 15:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is allergiás vagyok. Márciustól csak kínlódok vele, és hiába látja az orvos akkor sem ír fel semmit, mert nem lehet. A gyógyszeremet abba kellett hagynom, amint kiderült babát várok. Rám olyan tüsszögési roham jön néha, az egész hasam/testem beleremeg. Még sincs semmi baja a babának. Ne félj, nálad sem lesz semmi! Elmúlik a szeptember és utánna már jobb lesz.

Boldog babavárást neked!

36 hetes kismami

2011. aug. 27. 16:10
 2/11 anonim ***** válasza:
Terhesség és szoptatás alatt is Calciumos pezsgőtablettát ittam+szem és orrcsepp. Idén viszont megszenvedem az elmúlt két évet is:(
2011. aug. 27. 16:12
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszi, a tüsszögés még csak hagyján akkor legalább kidugul az orrom, de egész nap nem kapok levegőt és észre sem veszem hogy folyik az orrom, a szemem állandóan viszket könnyezik, a torkom, garatom kiszáradva, az is viszket, a 4 éves gyerekem állandóan rajtam csüng, de szegénnyel most alig tudok foglalkozni, nincs olyan perc hogy ne kelljen orrot fújnom.

És emiatt borzasztóan ingerült vagyok.

Neked is ennyire vészes?

2011. aug. 27. 16:17
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Első vagyok. Igen kb egy húron pendülünk. :) A szemem nekem is viszket a torkom is. Orrfolyás az brutális. Ráadásul sem az allergiától sem a melegtől nem bírok éjjel aludni. Ilyenkor mint egy holdkóros olyan vagyok. :S Nekem még nincs gyermekem, most lesz az első. De el tudom képzelni milyen lehet. Szeretné ha vele is foglalkoznál, csak így nem egyszerű... Várom már a hűvösebb időt, az őszt. Akkor nekem jobbra szokott fordulni. Remélem idén is így lesz.

2011. aug. 27. 16:29
 5/11 A kérdező kommentje:

A Rhino Spray plus-t Te már használhatod, mert azt csak az első 3 hónapban nem lehet érösszehúzó hatása van, benne van a leírásában.

Nem terhes állapotban nekem csak az használt még aludni is tudtam.

Ez a mai nap nagyon brutális szerintem a szél miatt. Én Pest mellett lakom és sajnos erre nagyon sok parlagfű van.

Remélem most már esni fog és jobb lesz.

2011. aug. 27. 16:35
 6/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 25 hetes terhes vagyok és totál kiütött egy hete az allergia- befulladás határát súroltam, fájt levegőt venni is... na, szóval én a béres kalcium 500 mg-ot szedtem már napi 4 db-ot de ez sem használt - egyébként erre mondták nagyobb a hatóanyaga, mint a sandoznak! -nekem sem írtak fel semmit! orrcsepp kizárva!!! csak sósvizes általad készített orrcsepp használható és utána a fulladás után hívtam a dokim hogy -nem nyerő ha én nem kapok levegőt akkor a baba sem.. szóval kaptam egy ventolin evohaler nevű inhallátort de kérték hogy csak is vészhelyzet esetén!!! amúgy próbáljak vizes törölközővel az arcomon mászkálni... remélem segítettem

2011. aug. 27. 16:38
 7/11 anonim válasza:

Szia!

Nekem sajnon nemcsak pollenallergiám van, hanem házipor, poratka, ami mindig jelen van ugye.

Mikor terhes lettem, akkor felkerestem egy-két allergológust, de sem lebeszélni nem akartak a gyógyszeremről, sem azt nem mondták, hogy nyugodtan szedhetem.

Megpróbáltam nem szedni, de olyan vakaródzás és fulladás jött rám, hogy úgy döntöttem, hogy inkább szedem, minthogy a gyerekeimnek (ikrek) halott anyjuk legyen.

Úgyhogy én végig szedtem napi fél gyógyszert az egész helyett. Ez sem volt tökéletes, de kibírtam.

2011. aug. 27. 17:02
 8/11 anonim ***** válasza:

valami homeopatiaval próbalkozz szerintem!

a coryzaliat hallottam, hogy ezekre a szénanátha tünetekre nagyon jó.

Akár interneten is lehet homeopatiás szakértőt találni, aki tudna segíteni- azt lehet szedni.

én megpróbálnám a helyetekben!

2011. aug. 27. 21:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem egész éves rejtett allergiám van, plusz terheléses asztmám is...össszes gyógyszerem raktárra került, gondolhatod milyen jó volt, főleg a vége felé, már a halált kívántam, de hálistennek nem kellett ventolin, letudtam magam nyugtatni és elmúlt a fulladás, az allergiával meg küzdöttem mert nem adtak semmit, de valahogy túléltem, bár máig nemtudom hogy...utána a szoptatás is cska gyötrődés volt.
2011. aug. 27. 21:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Szintén parlagfű allergiával küzdök. Szemviszketésre, szemégésre, szemész doktornő a Systane nevű műkönnyet ajánlotta, ezt csepegtetem a szemembe, ezzel "mosom ki". Csökkenti a tüneteket.

Én pici Rhinospray Plus-t is használok amikor már nem bírom tovább. Mellette szedem a homeopatiat, Coryzalia, Ambrosia, Histaminum.

Allergiamentes babavárást mindenkinek!

22hetes kismami

2011. aug. 28. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!