Só és füszerszegény diétán vagyok. Egyik napról a másikra nagyon bevezesedtem. Miket tudnék enni ami ehető só nélkül? 33 hkm
Szia!
Engem másfél hónapja tiltott el az orvosom a sótól és a bolti kész fűszerektől, mert nagyon magas volt a vérnyomásom, és gondolom óvni akart az ödémától is mivel túlsúlyos vagyok. Az elején nagyon nehéz volt, semmi nem ízlett amit csináltam, aztán idővel kikísérleteztem mi az ehető só nélkül. Például a krumpli, a tojás minden formában finom, akár sütve, akár főve. Főzhetsz tésztát, zöldséget bármilyen formában ehetsz joghurttal vagy kefírrel nyakon öntve, vagy ehetsz tejfölt, túrót is, ezekben nincs só, egyedül a sajtokat kerüld. Húsok közül pedig a csirkemell, csirkecomb, tengeri halak amik finomak só nélkül. Használj sok zöldfűszert pl bazsalikomot,majorannát, színes borsot, őrölt paprikát, a halra citromlét, sok fokhagymát. A levesek közül most csak a gyümilevesek jöhetnek szóba, de ebben a melegben ez nem is baj. Hirtelen ennyi jut eszembe.
Fel a fejjel, az első héten én is nagyon elkeseredtem, állandóan éhes voltam, de ez idővel elmúlt, feltaláltam magam. Nem kell ezt olyan vészesen felfogni, hidd el százszor jobban fogod érezni magad. A testsúlyodból veszítesz pár kilót ne ijedj meg, mert az csak víz. Nekem nagyon szépen rendbe jött a vérnyomásom és vizesedni meg egyáltalán nem is vizesedtem soha.
35h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!