Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált tesztem eredménye...

Kombinált tesztem eredménye pozitív lett, de miért?

Figyelt kérdés

Down kórra az arány 1:110-hez lett.

A PPAP-A 1,08 MOM, a szabad béta HCG 140ng/ml azaz 5,68 MoM, a tarkóredő 1,48 MoM.

Azt olvastam, hogy 0,2-5,0 között normálisak ezek az értékek. Illetve utána néztem, hogy akinek 100 ng/ml felett lett a szabad béta HCG az milyen MoM értékeket kapott, és a 140ng/ml az kb 3 MoM-nak felel meg. Akinek 230ng/ml lett a szabad béta hcg szintje, annak is "csak" 5 MoM lett, ezért nem értem az én eredményem! Lehet téves?

Nem tudtok erre valamilyen konvertálót esetleg?

A sejtbankban nem tudtak értelmes választ adni, csak hogy nagyon magas a szabad béta HCG-m, bár ezt okozhatja hogy sokáig szedtem nagyon magas hormontartalmú fogamzásgátlót, konzultáljak a dokimmal.

Az UH-n a babánknak eddig semmi baja nem volt, orrcsontja látható, hólyag telítődései is rendben vannak, nekem a vérképem tökéletes lett 2 héttel ezelőtt, a szonográfus nagyon alaposan kb 20 percig végignézte, 2D-3D-4D-n a babát, hüvelyi és hasi UH-val is. Azt mondta nem lát semmilyen problémát, minden rendben van vele.

Erre most kijött ez az eredmény, és teljesen kétségbe vagyok esve. A dokim azt mondta ne foglalkozzak az eredménnyel, majd az AFP eredménye után megbeszéljük mi a teendő, de őt speciel nem is ez az érték, hanem a tarkóredő vastagsága érdekelte csak.

Persze nem tudok megnyugodni miért lett ilyen magas a szabad béta HCG-m, volt akinek hasonló volt és nem volt semmi probléma? Genetikai probléma egyikünk családjában sem volt, 30 alatt vagyok, tehát ez sem indokolná a problémát.

2011. aug. 25. 08:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Megvolt az amnio, én sem bántam meg, megcsináltatnám máskor is,csak ne kellene ennyit várni az eredményre. Az eredmény persze jó lett, nem láttak semmi rendellenességet, és tényleg kisfiú :))

Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást!!!

2011. okt. 14. 15:49
 12/14 anonim ***** válasza:
Nagyon örülök nektek!!!Nagyon!!!!:)))A szintén pozitív kombis voltam...
2011. okt. 20. 12:53
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2011. okt. 21. 22:31
 14/14 anonim ***** válasza:
Szuper, jó hír, örülök, hogy megcsináltattad :)
2011. okt. 22. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!