Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek már volt vetélése, a...

Akinek már volt vetélése, a következő babánál rettegett?

Figyelt kérdés

Fél éve vetéltem el 9 hetes babámat. Most ismét várandós vagyok, 6 hetes. Annyira rettegek már két hete, hogy minden nap folyamatos gyomorgörcsöm van!

Baja lehet így a babának? Nem tudom lenyugtatni magam, képtelen vagyok rá.

Őszinte válaszokat várok, főleg azoktól, akik ugyanennyire féltek.

2009. ápr. 17. 10:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Nekem volt vetélésem. Másfél éve, 8 hetesen. :( A következőnél egyáltalán nem rettegtem, sőt, dokihoz is csak a 10. héten mentem, akkor már volt szívhang, és láttam ahogy ficereg! :) Azért nem féltem, mert tudtam, h nem lesz semmi baj. Nem is lett, most itt alszik a 4 hónapos lányom. :)) Ne félj, semmi baj nem lesz. Ha rettegsz, azzal magadnak és a babának ártasz.. Tudod, a tudatalatti!!!
2009. ápr. 17. 10:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még nem volt vetélésem (szerencsére).Nagyon szörnyű lehetett,de szerintem éppen ezért nagyon fontos hogy próbálj nyugodt lenni ,ne izgulj,ne idegeskedj e miatt,mert ha nyugodt vagy akkor sokkal nagyobb az esélye hogy nem marad meg a baba.Az idegeskedés pont az eggyik oka a vétélésnek.Szerintem ha azt akarod hogy egmaradjon ne parázz ezen,mert azzal csak ártasz. persze tudom biztos nem könnyű,de amúgy meg attól hogy egyszr volt egy vetélésed eggyáltalán nem biztos hogy megint lesz.Annak az első vetéésednek lehet hogy valami külső behatása volt (akár egy megfázás,vagy megerőltetted magad,vagy pont stressz,mert ilyenkor az első 12 hétbe akármilyen kis dolog is bajt okozhat).Ha ez megnyugtat nekem 2 ismerősöm is volt akinek vetélés után egészséges gyönyörű gyereke született.Pihenj nagyon sokat,ne erőltesd meg magad,egyél rendesen,és ne idegeskedj! Reméljük semmi baj nem lesz. Sok szerencsét!
2009. ápr. 17. 10:32
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Szia!Nekem az első babám 7 hetesen ment el...

MOst van egy egészséges 3 hónapos kislányom.De a terhességet végig idegeskedtem!Bármit mond a másik,ugyse tudsz megnyugodni!Megértelek,én is rettegtem,egész addig mig meg nem született.Az mondják,utána jön a nagyobb aggódás,de én megnyugodtam amikor megszületett,hogy tudom egészséges!Vigyázz magadra!Kitartás!

2009. ápr. 17. 10:36
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 7 hetesen volt spontán vetélésem műtéti befejezéssel. Kivártuk a 3 hónapot és azonnal sikerült újra teherbe esnem. Valahogy úgy éreztem, hogy most már minden rendben lesz, így nem is idegeskedtem. A 7. héten mentem először dokihoz, amikor már hallható volt a szívhang is...

Szerintem Te is nyugodj meg, esetleg igyál naponta egy kis citromfű teát, ez pont erre jó.

30 hetes kismama

2009. ápr. 17. 10:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem decemberben halt el a baba 7 hetesen, aztán februárban már pozitívat teszteltem:) Most 15 hetes vagyok, és még most is izgulok hogy minden rendben van-e. Azt hittem majd a 12. heti uh után megnyugszom, de azért még van bennem félsz, de szerintem ez természetes!
2009. ápr. 17. 10:55
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

szia két kislányom van utána volt két vetélésem most 22 hetes kismama vagyok és én most kezdek megnyugodni az első 14 hétben hetente voltam dokinál mindig megnézte uh-on és akkor mindig megnyugodtam egy kicsit, igaz hogy mindenki hülyének nézett de nagyon féltem és muszály volt elmennem hogy megnyugodjak (sztk mentem, meg néha magán)

szerintem tedd ezt te is mert sokkal nyugodtabb leszel

boldog babavárást

2009. ápr. 17. 11:15
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nekem decemberben volt vetélésem, 9 hetesen, nem derült ki, mi volt a baj. Jövő hónaptól kezdünk újra próbálkozni, a doki bácsi addig nem engedte, míg meg nem csináljuk a toxo meg a citomegalovírus analízist. Most épp két heppem van, ami kezd egyre jobban idegesíteni: elég magas az alaphőm, szóval aggódok a pajzsmirígy miatt, másrészt pedig pattis az arcom, és tartok a hormonprobléma miatt. Egyelőre ez a két betegség idegesít szörnyen,d e egyikre sincs bizonyítékom. Főleg azóta reggetek, mióta ismét eljött az idő a próbálkozásra.
2009. ápr. 17. 12:33
 8/11 anonim válasza:
100%
szia. Nekem két egészséges gyerek után két vetélésem volt, hét-nyolc hetesen, műtéti befejezzéssel. Most megint pozitívat teszteltem, kb 3plusz 2 hetes lehetek, de borzalmasan félek. Nem is megyek dokihoz amíg túl nem léptem a kritikus 8 hetet. A múltkoriaknál az volt a legfájdalmasabb hogy 6 hetesn már hallottam a szívhangot az UH-n, utána meg a következő vizsgálaton már semmi...ezt akarom most elkerülni. De neked nem lesz semmi bajod, boldog babavárást kívánok és egészséges babá(ka)t mindkettőnknek.
2009. ápr. 17. 14:10
 9/11 anonim ***** válasza:
az utolsó válasazólóhoz lenne egy kérdésem milyen nemű a másik két gyermeked?
2009. ápr. 17. 14:43
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat és köszönöm a tanácsokat!

Még nem voltam dokinál, 7 hetesen tervezem. Megkérem majd a dokit, hogy hadd menjek minden héten kukucskálni, hogy minden rendben van-e.

2009. ápr. 18. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!