Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » KÉREM SZÉPEN, akinek korábban...

KÉREM SZÉPEN, akinek korábban volt MISSED AB-ja, annak hogy alakult a következő terhessége? Nem rettegett, nehogy újra megtörténjen az a szörnyűség?

Figyelt kérdés
Hogyan küzdetném le a félelmemet? Pedig pozitív gondolkodású ember vagyok. Mégis...?
2010. ápr. 6. 23:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt. 2008. októberében 8 hetesen. Nem volt szívhang. :(

3 hónap múlva újra terhes lettem, de annyira rettegtam attól, hogy újra közlik, hogy nincs szívhang, hogy nem mentem orvoshoz, csak a 10. héten, amikor is nagy megkönnyebbülésemre az ultrahangos nő ezt mondta: " a kicsi jól van, és már kezdenek az újjacskái is kinőni" :)) Életem egyik legszebb mondata ez volt :)

Nem szabad görcsölni és félni.. mondom én, aki már túlvagyok rajta, de ugyanúgy féltem és görcsöltem.

2010. ápr. 6. 23:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Féltem nagyon hogy megint megtörténik. 3 hónapig semmilyen vizsgálatra nem mertem elmenni, mert nem mertem beleélni magam újra hogy babám lesz. Azután a 12. héten rohangáltam, jól le is tolt az orvos és a genetikai vérvizsgálatról is kis híján lemaradtam, szóval ezt azért nem tanácsolom. Azután ahogy nőtt a babó a hasamban és a vizsgálatok szerint egészséges volt egyre kevesebbet gondoltam arra, hogy elveszíthetem. Végül már eszembe sem jutott, valahogy úgy éreztem hogy ő márpedig élni fog, pedig a szülés előtt több időt töltöttem kórházban (elővigyázatosságból) és ott aztán voltak rémtörténetek... Nem is lett semmi baj, teljesen problémamentes terhesség, gyönyörű kismanó, most ott durmol a kiságyban és olyan fejet vág mint Yoda mester :DD

Sajnálom ami veled történt, az idő lassan majd feledteti a félelmeket. Szép terhességet kívánok!

2010. ápr. 6. 23:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt 8 hetesen.

Én is féltem, nagyon. De 4 hetesen rögtön írattam Utrogestant a dokimmal, szedtem a folsavat, nem takarítottam-hajolgattam-emeltem, és ezzel úgy éreztem, én mindent megteszek, amit lehet, a többi nem rajtam múlik, - sajnos. Istenre bíztam magunkat, úgyis mindenki az Ő kezében van!

Sok sikert!

32 hetes kismama

2010. ápr. 7. 00:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 12 hetesen nem volt szivhang, elötte 9 hetesen minden oke volt. Egy honapig csak sirtam, aztan 2 honap mulva elsö kiserletekre összejött a baba. Rettenetesen feltem en is, pedig mindenhez pozitivan allok hozza, de akkor is :( De az orvos is azt mondta hogy aminek meg kellett törtennie ugyis megfog es jobb igy mint egy nagyon beteg babat vilagrahozni vagy par hetesen elveszteni. Vegülis igaza van es biztatott hogy a következö sikerül. Es van egy makk egeszgeses 2.5 eves kisfiam. Persze nagyon izgultam a terhesseg alatt, de szerintem nem csak e miatt, hanem minden mas miatt is(sulyom, vernyomasom, vizelet minta stb stb...) Bar veszelyeztetett terhes voltam es korhazba is fektettek 2 hetre, de semmi bajom nem volt szerencsere. Nyugi, jobban oda fognak rad figyelni. Es tudom nagyon nehez, de csak pozotiv dolgokra gondolj. Azt mondjak a gondolatnak ereje van, es azt mondom ez igaz. Az elsö terhesseg alatt ugyanugy neztem horrorfilmeket stb..mint elötte, bar lehet nincs köze hozza, de a masodikkal minden eröszakos filmet, betegsegekröl szolo müsorokat beteg embereket(toloszekes jött velem szemben inkabb kerültem egy nagyot stb)kerültem meg ezerrel köpködtem a körmöm es tettem a hatam möge. Tudom ez babonasag, de en igy veszeltem at, hogy ebben hittem. es ha ugy vesszük sikerült is egy egeszseges minden oke terhesseget atelnem, es talan ez az egesz körites egyreszt a figyelmemet is elterelte masreszt ugyereztem meg is vedtem magunkat. Szoval nyugi es tenyleg csak pozitivan.
2010. ápr. 7. 00:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Három vetélésem volt. A harmadik 10 hetesen, és műszeresen kellett befejezni. Két hét múlva vásárolgatni kezdtem a születendő babának. Ez megnyugtatott. Fél év múlva lettem terhes ismét, de nem mertem örülni, még mindig izgulok. Nem volt szabad még 2 kg-ot se cipelni, hírtelen mozdulatokat tenni, szedtem az Utrogestrant, sokat pihentem, táppénzen voltam.

Ne rettegj! Készülj, mert majd érkezik!:)

37 hetes kismama

2010. ápr. 7. 01:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Ezt a félelmet nem lehet leküzdeni. 2008-ban az esküvőnk előtt 1 héttel, 9 hetesen veszítettem el a babámat. Üres volt a petezsák 9 hetesen. Teljesen összetörtem. A kórházban azt mondogattam magamnak, hogy álmodom, ez nem velem történik! Elfogadtam, hogy ennek a babának nem kellett megszületnie. Egy angyalka anyukája vagyok. 1 év múlva vágtunk bele újra. Az orvos egyébként is 6 hónap pihenőt javasolt. Pár próbálkozásra teherbe estem. Én nem vártam sokáig, hanem rohantam az orvoshoz. Ott kiderült, hogy kisebb a terhesség, a petezsákban csak sejthető a szikhólyag.Romokban voltam. Kaptam Utrogestánt én is. Ezután izgultunk, nagyon-nagyon izgultunk. Aztán 2 hét múlva ott volt a mi kis 3mm-es csodánk, a maga zakatoló pici szívével. Annál a hangnál már csak az volt szebb, amikor idén januárban felsírt. Az én tapasztalatom az, hogy a félelem nem szűnik meg. Először azért izgulunk, hogy ott legyen. Aztán a 12. hétig, hogy ott is maradjon. A 12. héttől, hogy egészséges legyen. Aztán azért, hogy keveset vizsgálnak, és nem tudom mi zajlik odabent. Aztán a 18. héten újra, hogy egészséges legyen. Aztán azért, hogy mozduljon már meg. Ha mozog akkor van olyan nap, hogy sokat, van, hogy kevesebbet. Aztán azért izgultam, hogy velem is minden rendben legyen. (toxémiás lettem és cukorbeteg) Aztán azért, hogy nehogy korababa legyen. Utána azért,mert túl sokat vizsgáltak. A 34. héttől lélegezhettem volna fel. De akkor pedig már a szülés izgatott:)) Aztán a CTG, mert a babám folyton aludt. Aztán elszabadult a vérnyomásom. Végül 3 hónapja épen és egészségesen megszületett a kislányom. Aztán kapott egy jó kis coli-baktériumos fertőzést, egy kis besárgulós kombóval. Szóval sorolhatnám még reggelig. A tanulság számomra az, hogy onnantól kezdve, hogy ott az a két csík, soha meg nem szűnő aggódás veszi kezdetét a gyermekünkért.Azt hiszem ez az élet rendje. Viszont nagyban megkönnyíti az életet egy empatikus férj/társ. Talán segít neked is. Én azzal nyugtattam magam, hogy de legalább kiderült, hogy teherbe tudok esni. Van aki a fél karját adná ezért a bizonyosságért.

Anikó

2010. ápr. 7. 01:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 2009.augusztusban volt missed ab-om. Szörnyű érzés volt és sokiág depis voltam miatta de nagyon vártuk hogy újra próbálkozhassunk. December 23.-án uh-on mondták meg hogy megint babát várunk. Nagyon féltem hogy baja lesz és az is nehezítette a dolgot hogy vészes hányással kórházba kerültem. Próbáltam nem arra gondolni hogy bármi rossz is történhet de a rosszullétek az állandó hasfájás miatt végig ott motoszkált bennem. Az elejétől fogva itthon vagyok táppénzem, nem élünk házaséletet, és mivel a 12.hétig rosszul voltam így szinte mindennap feküdtem. Most 20 hetes vagyok nincsenek rosszullétek stb. és ezzel együtt elmúltak az aggályaim is. Élvezem hogy babát várok. Túl kell lendülni ezen a veszteségen és előre nézni. Én úgy fogtam fel hogy a következővel nem lehet semmi baj. Most augusztusra vagyok kiírva kicsit kísérteties a dolog de már nagyon várjuk a kislányunkat.
2010. ápr. 7. 08:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem tavaly júniusban volt missed ab műtétem 9 hetesen, szintén üres volt a petezsák. Már van két gyerekem, én még akkor ilyenről nem is hallottam, hogy ilyen létezhet. Nagyon ki voltam én is, mind testileg mind pedig lelkileg. Főleg, hogy a babát az apja (nem a volt férjem) nem is akarta, abortuszra akart küldeni. Nem törödőtt azzal sem, hogy terhes vagyok, de ellene sem tett semmit. Csak mikor már baj volt akkor vitt el nagy kegyesen a kórházba. Utána is magamra hagyott a fájdalmaimmal. Szakított is velem, aztán úgy alakult, hogy októberben ismét terhes lettem tőle. Meg sem mertem mondani neki, amíg ezen a kritikus időszakon nem esek túl, nehogy megint baj legyen, hisz tudtam, hogy úgysem akarná ezt a babát sem. Igazam is lett, hisz azt mondta, hogy "remélem a történelem ismétli önmagát". De ez a baba úgylátszik élni akar, mert már 24 hetes terhes vagyok. Talán a sors így akarta. 13 hetesen próbált meg először rávenni az abortuszra, amit soha sem tettem volna meg. Így ismét lapáton lettem, persze ha megteszem valószínűleg akkor is. Most egyedül vagyok a gyerekeimmel, akik nagyon várják a kistestvért. Már nem is beszél velem egyáltalán, még apasági nyilatkozatot sem hajlandó tenni. Remélem a babával minden rendben lesz, és talán fel tudom nevelni egyedül is. (Hát vannak ilyen pasik is sajnos.) Nagyon rettegtem én is az elején, de bízom benne, hogy minden jóra fordul. Kérlek te se félj, bízz benne, hogy sikerülni fog. Látod ha a baba jönni akar akkor jön, ha ott akar veletek maradni akkor maradni is fog!!!
2010. ápr. 7. 11:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat és a lelkesítést! Pozitívan állok hozzá,és biztos minden rendben lesz! :)
2010. ápr. 7. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!