A terhességek kihordási ideje a gyerkőcöknél hasonló hosszú volt?
első 40 hét +1 nap
második 38 hét+6 nap
21 hónapa korkülönbség
1. 40+0 5 év múlva
2. 39+3 3 év múlva
3. ?????????
Kisfiam 41+6
Kislányom 38+2
31 hónap van közöttük.
1.baba:40 hét+5 nap,fiú,spontán beindult
2.baba:40 hét+1 nap,lány,spontán beindult
A kettő között 5 év van.
3.baba:40 hét+2 nap,kisfiú,inditották
3 évvel született a lány után.
Eddig mind a 4 gyerekem 38-39 hétre született (minden esetben másfél-két év volt a korkülönbség). Most 17 hónap lesz a korkülönbség, ha végig bent marad, bár olvastam olyat is, hogy ilyen kicsi korkülönbségnél jöhet előbb... De szerintem nem fog! Bár nekem mindig hamar nyílni kezd a méhszáj, és a végére 4-5 centire kinyílik, mégsem szülök idő előtt (így is indított szülések voltak a méhszáj nyitottsága miatt).
31 hetes km
Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Nagyon hasznos volt. Eddig azt gondoltam, hogy a második baba mindig hosszabb ideig tartózkodik bent, de ezek szerint ez nagy tévedés a részemről.
Ez az információ azért volt fontos számomra, mert a lányom, pont úgy mint az első kommetelőnek 40+1 napra született, sajnos császárral. A természetes szüléshez viszont az kell, hogy a 40. hétig meginduljon a szülés. Nagyon remélem, hogy nálam is úgy lesz, mint soknál közületek, hogy a második baba korábban érkezik mint az első. Én is olyan 24-30 hónap korkülönbséget tervezek, aztán majd meglátjuk hogy sikerül. :)
Mennyi idő eltelt! :)
A második lányom végül 39+6-ra született tehát 2 nappal kevesebbet töltött bent, mint az első, persze ha minden számítás pontos. És sikerült a természetes szülés is.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!