Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Más is fél attól, hogy el fog...

Más is fél attól, hogy el fog vetélni?

Figyelt kérdés
5 hkm vagyok, ez az első terhességem és akármikor megfájdul a hasam elfog a félelem.
2011. aug. 23. 08:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon félek. Addig amíg nem volt a picinek szívhangja, egyenesen paráztam. Tegnap voltam ultrahangon, és azt írták a papíromra, hogy élő embrio. szívhang sejthető. És 2x akkorára nőtt a petezsák 1 hét alatt. Így megnyugodtam. Most már nem gondolok a vetélésre. De azért rettentően félek. Nekem is görcsöl a hasam. Tegnap nem az én dokim volt, és a helyettesítő orvos nagyon kiemelte, hogy akár el is vetélhetek. Ez nagyon rosszul esett. Kérdeztem, hogy lát valami bajt? ő azt mondta hogy nem. Akkor nem értem, hogy miért kell riogatni a kismamát, hiszen nagyon jól tudom hogy ilyenkor benne van a pakliba. De azért sem lesz semmi baja az én kicsikémnek. Mert az anyukája nagyon vigyáz rá:)
2011. aug. 23. 08:20
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Viccelsz? Én ápolónőként!!! kaptam idegbajt ahányszor csak wcre mentem az elején nehogy kiessen XDDDDDD Ilyen hülye tud lenni az ember :)
2011. aug. 23. 08:22
 3/10 A kérdező kommentje:
Én is félve megyek WC-re. Kész idegbaj ez az államdó aggodalom, de ez ellen nem tudunk mit tenni... :(
2011. aug. 23. 08:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mintha magamat hallanám! A családban, a közvetlen környezetemben volt elhalt terhesség, úgyhogy gondolhatjátok hogy indultam neki a sajátomnak! Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, eleve senki nem tudta a páromon kívűl elég sokáig! Túl korán mentem orvoshoz, amellett, hogy közölte, hogy ha terhes is vagyok, annyira kicsi, hogy nem látja, viszont nem zárhatjuk ki a méhenkívülit sem! Ebből én csak a második verziót fogtam fel, úgyhogy utánna jött egy parázós hét, miután egy uh kimutatta a petezsákot! Ezután attól féltem, hogy csak legyen szívhang! Mivel ez volt 5 hetesen, engem meg csak 12 hetesen hívtak vissza, ezért kiharcoltam egy 8 hetes uh-ot, egyáltalán, hogy él-e?! A 8 hetesen már volt szívhang, ami után csak egy kicsit nyugodtam, mivel az elején említett családtagom magzata 10 hetesen halt el, amit 12 hetesen vettek észre, úgyhogy még mindig titok volt a nagyközönség elött! 12 hetes uh-on minden ok volt, megvolt minden végtagja, a down és edwards kór szűrés is jól sikerült! Azután azért kezdtem el parázni, hogy mikor mozdul meg, hála az égnek az is megtörtént 19 hetesen, utánna azért, ha esetleg nem mozog egy front miatt, stb...Igazából azért vázoltam fel neked ezt az egészet, mert sajnos az első terhesség alatt hajlamos az ember minden féle rosszat gondolni, és Te még nagyon az elején vagy! Muszáj pozitívan gondolkozni, hogy márpedig a Te babáddal nem lesz semmi baj, mert úgy jársz, mint én! Teljen ez az időszak stresszmentesen, nyugalomban, mert Te ezzel tehetsz érte a legtöbbet! Nagyon boldog babavárást kívánok, és bocsi hogy hosszú voltam! 31 hetes km
2011. aug. 23. 09:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mintha magamat olvastam volna. Nem félek, rettegek.

Nekem első terhességem, és mivel a fájdalom olyan mintha megjönni készülne, folyamatosan attól frászolok nehogy "kiessen", ahogy fogalmazott valaki fennebb, szakmabeli (én is biológus vagyok, úgyhogy az ő nyomdokán járok :o))))...)

2011. aug. 23. 11:57
 6/10 Sucuj ***** válasza:
Szia/sztok! Ne parázz, mert nm tezsz jót, legyél nyugodt, pihenjél. teljesen normális hogy fáj a hasad ilyenkor. én is aggódok, de csak minimálisan, pedig az előző 9hetesen április elején ment el.. akkor barnáztam görcsöltam az elejétől kezdve. most 8hetes, egy hete voltunk dokinál és szívhang van és erős. amikor 5hetesen voltam még nm volt semmi. msot izgulok,mert csak szeptember 20án megyünk legközelebb, de nyugodtnak kell maradni magad miatt is. ha elmegy, akkor annak úgy kell lennie. tudom, hogy nem nagyon nyugtat, de nekem az előző beteg volt és azért ment el. sokkal könnyebb volt elviselni a (lelki és fizikai) fájdalmat. amikor fáj 20 percre feküdj le.! sok egészséget!
2011. aug. 23. 12:22
 7/10 anonim ***** válasza:
71%

Ne rettegj! Bevonzod a rosszat! Csak pozitívan!

Tudom nem könnyű, de nem is lehetetlen!

Nekem is sikerült, pedig volt már 36! hetes halvaszülésem is!

2011. aug. 23. 12:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a támogatást! Nektek is boldog babavárást!
2011. aug. 23. 13:58
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is végigrettegtem az első 12 hetet. Most attól félek, hogy nem lesz szívhang.. Hihetetlen, hogy mire képesek az ösztöneink...

Gyógyszer mellett jött, úgyhogy "érthető" is a félelmem. Egyébként hogy vagytok?:)

18 hkm.

2011. aug. 24. 14:15
 10/10 A kérdező kommentje:
Háááát eddig tűrhető!2 hétig szédültem és ájuldoztam, de ez kezd elmúlni. A meleget nem bírom, majd' kiugrik a szivem, ha valamit csinálok. A pocakom meg fel van fújódva. Ülve el tudnék aludni. Remélem, ettől több bajom nem lesz!Te hogy bírod?Könnyebb a 12. hét után?
2011. aug. 24. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!