Csinált valaki káros dolgokat, amíg nem tudta, hogy babát vár? Gyógyszerszedés, röntgen vagy bármi! Abban az időszakban még nem árthat semmi?
én egy gyógyfürdőben áztattam magam egész napon át. kb. 5 hetes lehettem. ekkor még nem tudtam hogy kisbabám lesz. mikor hazajöttünk a wellness hétvégéről utána derült ki. nagyon megijedtem, de szerencsére a babó nagyon itt akart maradni. üdv. 28 hetes kismami
egyébként attól függ melyik időszak mert az első 12 hét a legveszélyesebb, mert akkor fejlődik ki a magzat minden része, viszont vitatott, hogy pl. a gyógyszer mennyire befolyásolja a kezdeti időszakban is. Czeizel Endre egyik riportjában azt mondta, a gyógyszer az első időszakban nem okoz magzati károsodást. persze gondolom attól is függ milyen gyógyszer.mi miatt tetted fel a kérdést?
Szia!
Én még nem tudtam, amikor elmentünk a férjemmel sítáborba (jó sok eséssel), ott pedig egy nagyon jó kis csapat jött össze, ittunk, és újra elszívtam 1-2 doboz cigit! Úgy 5-6 hetes lehettem, ma pedig van egy gyönyörü és egészséges 4 hónapos babám!
ÁÁÁÁ semmi bajod, ill a babának nem lesz baja semmiképp, hisz még be sem ágyazódott, csak kúszott a méhed felé!!!
Én mellesleg szintén jó meleg gyógyfürdőben voltam, meg szánkóztam a lányommal, és jókorákat bukkantunk.
Szia! Az Én terhességem a kisfiammal elég mozgalmas volt végig, és akkor is amikor még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Így pl. az első 5 hétben Aquaparkban csúszdáztam, lánybúcsún búcsúztattam a "függetlenségem", esküvő, lakodalom dínom-dánom. Persze mind a lánybúcsúmon, mind a lagzin ittam alkoholt is jócskán.
De szerencsére semmi baja nem lett a kisfiamnak, makk egészséges, a mai napig még egy megfázása sem volt, pedig most volt 14 hónapos.
A tüdőszűrő miatt sem kell aggódnod, persze azért szólj mindenképp a terhesgondozóban és az orvosodnak is, hogy tudjanak róla, mivel az első 12 hét a legveszélyeztetettebb időszak. De mikor a tüdőszűrést csinálják, a röntgensugárzás csak a mellkasi részre koncentrálódik, a pocaknál már egy vastag fém rész van, amin nem hatolnak át a sugarak.
Szia!
Ilyen korán még nem lesz baja a babának, hisz még meg sem érkezett a méhedbe,be sem ágyazódott, tehát még bizonyítani sem lehet, hogy egyáltalán terhes vagy. Nyugi!
Én mindkét terhességemnél úgy voltam, hogy úgysem sikerült most a baba. Ezért a ciklus 24. napja körül hajat festettem. És mivel sötétből csináltam világosat, egyik nap leszívattam, másik nap pedig felfestettem a megfelelő színt. Szóval, én így "károsítottam" magamat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!