Szerintetek van olyan, hogy valakiben nem "tudatosul" a terhessége?
3x szült nőről van szó akibe állítólag (az ő szavaival élve) "nem tudatosult" a terhessége. Így 8 és fél hónaposan ment először orvoshoz addig se egy vérvétel se egy ultrahang. Végig itta és cigizte a terhességét (azzal próbálta magát? nyugtatni, hogy "nem szívott olyan erős cigit és nem szívott sokat a pia főként Martiniből és Ballentine's-ből valamint sörből állt) csak az utolsó másfél hónapra tette le ezeket.
Szerintetek valóban létezik ilyen vagy csak hazudott és tudta nagyon jól, hogy terhes (minden tünete megvolt, menzesz elmaradás, a baba mocorgott és rugdosott, hányt is rendszeresen stb)?
Előző vagyok:
Azért azt elmondhatod, hogy milyen állapotban szoktad látni a gyereket, hogy nincs ellátva. Remélhetőleg nem szólnak oda az anyának, mielőtt kimennek és akkor ők is láthatják, ha ez így van. Arra pedig vannak vizsgálatok, hogy egy gyerek mennyire van lemaradva a korabeliektől. Ezek azért elég szembetűnő dolgok és ha minden jól alakul, akkor elvileg egy gyermekpszichológus is látni fogja és azért neki is fel fog tűnni, hogy valami nem stimmel...
Remélem sikerrel jársz és minden jóra fordul!:( Én nagyon szurkolok neked!
Nem fognak tenni semmit, amíg kézzel fogható bizonyítékod nincs, márpedig nincs semmid tulajdonképen, azon kívül, hogy "te úgy látod, hogy nem helyesen neveli a gyermekét".
Nekem van egy ismerősöm, 3 gyermekes anyuka. Alkoholistává vált szép lassan, a gyerekek születésekor még nem volt az. Viszont erős dohányos volt a terhességek alatt is, de ennek ellenére mindhárom gyerek makk egészséges, sőt... Nagyon erős, eleven gyerekek, az egyik már erős felnőtt férfi (fizikumra értem) és szellemileg sincs velük semmi baj. Mivel olyan szegény körülmények között élnek, hogy az borzalmas, gyámügy jár hozzájuk a két kiskorú miatt, felmérni az aktuális helyzetet. Mint mondtam, az évek során az anyából erős alkoholista lett - többször voltam náluk vendégségben és olyan részegre itta magát, hogy a 13 és 11(!) éves gyermekei támogatták be a mosdóba, hogy hányja ki magát. Ráadásul nem is dolgozik. Az apjuk már rég nem él velük, mivel ő a gyerekek születésekor is alkoholista volt már, még szerencse, hogy akkor még volt esze az asszonynak és időben kirakta a házból. Most van egy "nevelőapjuk", az asszony párja, aki hála istennek dolgozik tisztességesen, de az alkohollal viszont ő is elég szoros kapcsolatban van, sokszor alpári módon ordibál a gyerekekkel, akik nem is az övéi... Az asszony tűri, még helyesli is, hogy végre valaki neveli a gyerekeit.
Mivel nincs kézzel fogható bizonyíték, nyom, a gyámügyes nem csinálhat semmit az ő helyzetükben sem. Esténként ugyebár nem jár hozzájuk, hogy lássa, amint épp taccsra vágják magukat, vagy hallják, ahogy egy van idegen alkoholista fószer ordít két kisgyerekkel... Az üvegeket kidobálják azonnal, erre legalább van eszük. Minden nap van az asztalon főtt kaja, a gyerekek bejárnak iskolába, bár bukással bukdácsolnak évről évre, de bejárnak. Nincs mit tenni az ilyenekkel.
Kedves mai válaszoló!
Én is utána olvastam ezeknek a dolgoknak. Nem megyek a gyámügyhöz, mi is felnőttünk így (bár faterom szerencsére kamionozott és viszonylag keveset volt otthon így muterral se volt semmi gond!) a maradéknak is menni fog. Vagy megszoksz vagy megszöksz elvére alapozva léptem ahogy tudtam! Szerencsére ők nem fetrengenek otthon, csak köcsögre és kötözködősre isszák magukat. Köszönöm szépen a válaszokat! Várom a további kommenteket!
Nem lehetne felvenni pl. telefonnal, hogy hogyan bánik a gyerekkel és azt bemutatni a hatóságnak?
Kérlek, még ne mondj le róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!