Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek van olyan, hogy...

Szerintetek van olyan, hogy valakiben nem "tudatosul" a terhessége?

Figyelt kérdés

3x szült nőről van szó akibe állítólag (az ő szavaival élve) "nem tudatosult" a terhessége. Így 8 és fél hónaposan ment először orvoshoz addig se egy vérvétel se egy ultrahang. Végig itta és cigizte a terhességét (azzal próbálta magát? nyugtatni, hogy "nem szívott olyan erős cigit és nem szívott sokat a pia főként Martiniből és Ballentine's-ből valamint sörből állt) csak az utolsó másfél hónapra tette le ezeket.

Szerintetek valóban létezik ilyen vagy csak hazudott és tudta nagyon jól, hogy terhes (minden tünete megvolt, menzesz elmaradás, a baba mocorgott és rugdosott, hányt is rendszeresen stb)?

2011. aug. 19. 15:44
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
A pontosság kedvéért az eset megtörténtekor 46 éves volt!
2011. aug. 19. 15:49
 2/32 Anikó1985 ***** válasza:
Te jó ég ilyen is van! Ne haragudj meg érte, de ha sokat ivott lehet, hogy az agysejtjei már butultak és ezért nem fogta fel. Másrészről meg 46 évesen terhes? Hát nem arra gondol az ember először, de azért nem vár több mint 8 hónapot. HA "tudta volna" csak nem ivott volna meg cigizett volna. Szerintem buta az ilyen ember, de nagyon!
2011. aug. 19. 16:00
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen tudja nagyon jól, hogy terhes, csak éppen leszarja a gyerekét. Segítségre lett volna/ van szüksége!! Kérdem én a környezete miért nem szólt valakinek a baba érdekében? Mert a pocakot látni lehet...
2011. aug. 19. 16:08
 4/32 A kérdező kommentje:
Azóta megszületett a gyerek. Másfél éves és nem képes még kapaszkodás nélkül megállni. Járni csak akkor ha fogják mind a két kezét. Naponta max 20 percre viszi ki a levegőre (ha szól neki a szomszéd, hogy szép az idő miért nem hozza ki a gyereket) akkor is lerakja a fűbe, mint valami kis állatot nem foglalkozik vele. Az ideje nagy részét a kislány a rácsos ágyában tölti be van kapcsolva neki a tv amit csak a szeme sarkából lát. Addig ez az "ember" a másik szobában egész nap csak a gép előtt ül és a virtuális farmján eteti a bárányokat. Van egy 2 éves lányom tudom, hogy egy másfél évesnek kb. hol kellene tartania. Hát ez a gyerek szerintem jócskán le van maradva a kortársaihoz képest. Amúgy már volt néhány éve egy kaparása a legutolsó pillanatban, mert ugye 20 évesen se tudott védekezni 40 évesen miért tudna? Megtagadta saját gyerekeit, mert a szemébe merték mondani az igazat! Mit lehet egy ilyen hulladékkal csinálni?
2011. aug. 19. 16:12
 5/32 A kérdező kommentje:
Nem lehetett látni a hasát, mert nagyon kövér volt előtte is, most is az így remélem nem terhes megint..
2011. aug. 19. 16:13
 6/32 anonim ***** válasza:
100%

Magzati alkohol szindrómáról (FAS) akkor beszélünk, mikor a kismama a terhesség során rendszeresen fogyaszt alkoholt. Ennek következményei visszafordíthatatlanok, és súlyos fizikai, mentális és viselkedési problémákat okoz.

A FAS nem egy egyszerű születési rendellenesség, hanem egy sor probléma által kiváltott egészségi állapot, mely legfőbb szenvedője a magzat. A FAS gyakori – ám megelőzhető – oka a szellemi retardációnak. A mentális zavar mértéke gyermekenként változó, ám a fő tünetek megegyezőek:

Jellegzetes arckifejezés, kicsi szemek, nagyon vékony felsőajak, pici, felfelé kunkorodó orr, vékony bőr az orr és a felső ajak között

Szívproblémák

Lassú fizikai fejlődés magzati és csecsemőkorban is

Látás- és hallászavar

Kicsi fejkörfogat és agyméret (microcephaly)

Rossz koordinációs készségek

Alvászavar

Szellemi retardáció, lassú fejlődés

Tanulási zavarok

Abnormális viselkedés, mint például rövid koncentrációs készség, hiperaktivitás, túlzott idegesség vagy szorongás

A FAS-ra nem létezik speciális kezelés. A fizikai és szellemi károsodás egész életre kihat. A szívproblémák esetlegesen műteni kell, a tanulási zavarok szakemberek segítségével fejleszthetőek.

2011. aug. 19. 16:24
 7/32 A kérdező kommentje:
A röpke másfél hónap alatt elvégzett 1 ultrahangon nem találtak tesi problémára utaló jelet. Születés után sem találtak semmit és azóta azok vannak amiket leírtam. Tuti ha felkeresném a gyámügyet akkor menne a mosolygás az "anya" részéről és akkor azt mutatná, hogy ő a világ legjobb anyja. Kis adalék amikor áthozta a gyereket kb 3x, hogy vigyázzak rá minden alkalommal ki kellett tisztítanom a fülét mert már kívülről a fülkagylóban látszott a trutymó. A körmei iszonyatosan nagyok voltak így azt is levágtam. Szegénykémnek az orrocskája is mindig tele volt így azt is kitisztogattam. Mikor én mentem át és egy picit ketteseben maradtam a gyerekkel ugyan ez a generálozás megvolt, mert nem bírtam nézni, egyszerűen undorító volt. Ha valamiért sír "mész az ágyadba" felkiáltással az ebéd közepén kikapják az etető székből és berakják az ágyba. Mikor nálunk volt és elzártuk a tv-t, hogy inkább bekapcsoljuk neki a vetítőt néhány kedves figurával és altató dalokkal hisztériázásban tört ki, mert nem kapcsoltuk vissza a tv-t. Rúgkapált és ordított.
2011. aug. 19. 16:33
 8/32 anonim ***** válasza:
100%
Szegényke! Azért én a gyámügyre tennék egy névtelen bejelentést a helyedben. Védőnője, gyerekorvosa miért nem lépett még nem tudod?
2011. aug. 19. 16:42
 9/32 A kérdező kommentje:
A védőnővel beszéltem széttette a kezét és mondta, hogy ilyennel nem lehet mit csinálni. Ezt viszont nem hiszem el. Amúgy szégyellem kimondani, de ez az "ember" szült meg. Erre azt szoktam mondani, hogy kis koromban attól féltem, hogy azért nem szeretnek, mert örökbe fogadtak. Most 26 évesen lassan kétszeres anyaként attól félek, hogy nem fogadtak örökbe...
2011. aug. 19. 16:48
 10/32 anonim ***** válasza:
Ez egyre szomorúbb történet. Ha az én tesómról lenne szó, akkor duplán elgondolkoznék egy azonnali beavatkozáson. Magyarán ha megtehetném, és a férjem is úgy állna hozzá, akkor magamhoz venném. Az "anyátoknak" két pohár között fel sem tűnne. Minél hamarabb kap (fejlesztő) segítséget, annál jobbak az esélyei.
2011. aug. 19. 17:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!