Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon ártok vele? Egy szál cigi?

Nagyon ártok vele? Egy szál cigi?

Figyelt kérdés
Nagyon csúnyán összevesztünk a férjemmel. Sírógörcsöt kaptam, nem tudok megnyugodni. Nem gyújtottam rá a terhességem alatt, csak egyszer, egy ugyanilyen veszekedésnél még az elején. Nagyon sokat ártok vele,ha mos elszívok egy cigit?
2011. aug. 19. 15:11
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak:

Volt ilyen kismama ismerősöm...terhesség alatt még nála is minden rendben volt. Az első két gyereknek nincs is baja. A harmadik asztmás, pici korát nagyrészt kórházban és szanatóriumban töltötte. No comment...

2011. aug. 19. 15:26
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

ma 15:23

Attól még, hogy az UH-n nem látszik, lehet fejletlenebb az érrendszere, későbbiekben asztmás, lehetnek elvonási tünetei már egy szál (!) cigitől is, így inkább ne bátorítsd! Kívánom, hogy a te gyermekednek semmilyen kára ne származzon a dohányzásodból (bár sajnos pont az ellenkezőjét látom)!

2011. aug. 19. 15:26
 13/26 anonim ***** válasza:
13%
Én nem bátorítok senkit csak elmondtam a véleményem a kérdezőnek! És nincs és nem is lesz semmi baja a babámnak hamár a másik kettőnek se lett pedig akkor többet cigiztem mint most! De valakinek gyenge az egész szervezete és tényleg árhat . De nem mindenkinél! Nem kell mindig a rosszra gondolni!
2011. aug. 19. 15:46
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
A páromnak is úgy volt, hogy elvileg semmi baja nem lett az anyukája cigizése miatt, aztán most 20 évesen mégis úgy krákog, mint egy dohányos, és gyenge a tüdeje... Még a kis dohányzás is nagyon árt, legfeljebb később jönnek elő a tünetek...
2011. aug. 19. 15:49
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy magnézium tabi jobban kisimítja az idegeket, mint a cigaretta. Nálam bevált.
2011. aug. 19. 18:26
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Én hat hetet töltöttem kórházban a két előző császármetszés és koraszülés miatt! De sohasem dohányoztam, sosem ittam, és a kávét is csak nagyon ritkán ittam, terhesség alatt egyszer sem!

Most már itthon vagyunk. Nagyok és egészségesek!

Nem akarom részletezni de a hat hét alatt igen sok kismama megfordult a szobában, és volt igen elrettentő történet azok közt a kismamák közt akik dohányoztak!

Mindegyik baba amelyik megszületett volt valami bibi a babával! sziv billentyű zavar, kis súly, vagy egyéb rendellenesség :-((!!!!!

Tehát ha egy életen át lelkiismeret furdalással akarsz élni, mert NE ADJA ISTEN de valami gond lenne a picivel, akkor szívd csak azt a rohadt cigit!

Inkább egyél egy tábla csokit, faljál be egy zacskó cukrot vagy mit tudom én, de ne mérgezd a babád füsttel!!!!

A párod pedig ne idegesítsen fel ennyire, kicsit legyen rád tekintettel, inkább ő szívjon el egy szállal és higgadjon le mielőtt felidegesít téged!

Sok sikert!!!

2011. aug. 19. 19:40
 17/26 anonim ***** válasza:
Első babámmal egyből leszoktam a cigiről, pikk-pakk. Pedig láncdohányos voltam. Aztán olyan 15 hetesen olyan veszekedésben volt részem, h rohantam a boltba 1 doboz cigiért.. Elszívtam egy szálat, és sajna jól esett, megnyugtatott. Utána szarul éreztem magam, de akkor tényleg kellett. A "maradék" cigit egyből utána egy hajléktalannak adtam. Most már a 2 . babámat várom, és kb. 3 éve egyetlen szálat sem szívtam el, mert világos, hogy nem lehet ez megoldás, max. 1x. Így azóta ha bármi problémám van, eltörök izomból egy ceruzát, valamit a földhöz vágok, lelocsolom magam hideg vízzel, vagy kimegyek a wc-be bömbölni. Mindezeket persze ritkán, és neM a gyerek előtt. A feszültséget valahogy le kell , és le is lehet vezetni, bár az én módszereim nem feltétlenül követendőek :D Ja, és meg fogod szokni, hogy nem cigizel, és nem az lesz az 1. gondolatod, de még csak a sokadik sem, - hogy milyen jó lenne most egy cigi! Hidd el!!
2011. aug. 19. 22:20
 18/26 anonim ***** válasza:
42%

Amikor terhes lettem, azonnal letettem a cigit. Nagyon nehéz volt néha, mert sajnos más kismamákkal ellentétben nem voltam rosszul a szagától, ha valahol megéreztem a cigifüstöt, nem undort éreztem, hanem hogy nagyon rágyújtanék, de nem tettem. Nem régen történt egy haláleset a családban, nagyon közeli hozzátartozóval, hirtelen és tragikusan. Akkor úgy éreztem, hogy megbolondulok, ha nem gyújthatok rá. Azóta 2-3 naponta muszáj elszívnom egy szál cigit. Nem tüdőzöm le. Nem vagyok rá büszke, de úgy érzem, ez még mindig jobb, mintha méginkább idegbeteg lennék, mert nem gyújthatok rá. Még csak 10 hetes vagyok, így nem tudom mennyit ártottam.

Egyébként szerintem kicsit túl van lihegve mostanában ez a cigi téma. Érdekes, hogy itt ezen az oldalon is simán bíztatják a kismamákat arra, hogy nyugodtan igyanak alkoholt, és az sem gáz, ha néha jól berúgnak, ellenben ha valaki szívott egy slukk cigit a terhessége alatt, az meg van kövezve.

Nem támogatom a terhesség alatti dohányzást mielőtt valaki félreértené, csak azt mondom, hogy vannak olyan helyzetek, amikor meg lehet érteni, hogy valaki elszív egy-egy szál cigit.

Most biztos megint le leszek pontozva, de már megszoktam, nem zavar.

2011. aug. 20. 00:41
 19/26 kabymaci ***** válasza:
58%

Nekem van egy ismerősöm most 3 hónapos a babája az egész terhesség alatt cigizett!!!!!!!!és semmi baja nincs a babájának egészséges szép baba.Az igaz nem napi 1 doboz cigit szívott el hanem max. 2-3 szálat.Lehet hogy nem tesz jót a babának de ha megvonod tőle az rosszabb.neki a doki mondta mert nem voltak tünetei és az első hetekben ugyan úgy cigizett hogy ha most abba hagyja csak árt a babának.

Szóval kérdező szerintem nyugodtan ha már nagyon nem bírod ki elszívhatsz 1 szál cigit.

2011. aug. 21. 12:19
 20/26 anonim válasza:
43%
Az édesanyám mialatt engem várt ugyanúgy dohányzott,igaz hogy kisebb mennyiséget - mindössze napi 3 szálat a doboz helyett-és az égvilágon semmi bajom nem lett.19 éves vagyok makkegészséges....se asztma se más betegség... ezzel nem azt mondom hogy cigizz de egy száltól semmi baja nem lesz a babának.elhiszem hogy vannak kivételek habár azt nehezen hogy azért lett baja mert az anyja anno elmert szívni egy szálat...szerintem ahhoz jóval több kell és az hogy rendszeresen csinálja.
2011. aug. 21. 12:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!