Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányadik hónapban csináltassuk...

Hányadik hónapban csináltassuk meg az apasági nyilatkozatot? Most vagyok 20 hetes.

Figyelt kérdés
Még annyit,hogy ha én 2005.ben elváltam és a lánykori nevemet viselem (papirok szerint is) a mostani párommal viszont nem vagyunk összeházasodva akkor a válásomról már nem kell vigyek semmilyen papirt ugye? Vagy azt is kell,és ha igen akkor frisset kell kérnem? Ezzel sajnos nem vagyok tisztában,segitsen aki tud légyszi.
2009. ápr. 14. 13:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Tőlem hasonló esetben kértek házassági anyakönyvi kivonatot. Több éves volt, de elfogadták.
2009. ápr. 14. 13:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia!Én is elváltam.A mostani párommal szeretnénk ha a nevén lenne a pici,de mi sem vagyunk összeházasodva.Most csináltattunk apasági nyilatkozatot.Kellett a válásról a végzés,azt fénymásolva berakták az apasági nyilatkozat mellé.Nem tudom,de az anyakönyvi hivatalban is.Remélem tudtam valamit segíteni.Üdv.
2009. ápr. 14. 14:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Második vagyok,és 39.hetes pocakos.Kb.egy hónapja csináltattuk meg a papírokat.
2009. ápr. 14. 14:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Tehát elvileg elég ha a válásról viszem a határozatot,meg az anyakönyvi kivonatot és nem kell frisset kikérni ha jól értelmezem... Remélem igy van.
2009. ápr. 14. 14:47
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem így van,mert az apasági nyilatkozathoz nem kell más,csak hitelesen mindkettőtöknek beleegyezni milyen vezetékneve legyen a kicsinek.És a kórházban is csak azt kérik.De ha nincs nyilatkozat automatikusan az anya vezetéknevét kapja a pici.Boldog babavárást!
2009. ápr. 14. 15:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!Az apasági Nyilatkozat nem lehet régebbi 3 hónaposnál,szóval csak a 30.hét körül menjetek.Nekem az a papír kellett,amin ujra anyakönyveztek a lánykori nevemen és orvosi igazolás a fogantatás körülbelüli és a szülés várható idejéről.A polgármesteri hiv. anyakönyvi részlegén segítenek,hogy pontosan mi kell.

39.hetes vagyok,ugyanez az eset

2009. ápr. 14. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!