Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem tudom pozitívan...

Miért nem tudom pozitívan megélni a testem változásait? Nektek ez nem okoz gondot?

Figyelt kérdés

18 hetes terhes vagyok a 2. babámmal. A pocim már szépen növekszik, de én nem tudok rá büszke lenni.:( Persze nagyon várom a babát is, de nem tudok megbarátkozni a plusz kilókkal(eddig +2 kg-nál járok), növekvő pocakkal. Nem érzem magam jól a bőrömben, nőiesnek...és ez sajnos kihat a férjemmel való együttlétekre is. Előző terhességem alatt is gondot jelentett ez a téma, de most annyira másképp akartam hozzá állni, de eddig tartottam ki...újra abba a hibába fogok esni, mint a kislányomnál. Depis leszek a testem miatt....

Ti mivel hesegettétek el az efféle gondolatokat?(már akinek van)

2011. aug. 13. 21:53
 1/6 anonim ***** válasza:
50%

Én nem konkrétan a testem miatt érzem ezt,hanem engem az zavar,hogy egy csomó mindent nem csinálhatok,amit előtte igen.

Nekem is második terhességem,de ugyan olyan nehéz,mint először - sőt, tán még nehezebb is mert most már maga a terhesség sem hat az újdonság varázsával.

Nekem hiányzik az az igazán aktív élet,amit előtte éltem, az esti borozgatások apával a teraszon, a családi biciklis túrák és az hoyg állandóan mentünk megálállás nélkül. Szóval az aktív élet.

Mi elég sok programot csináltunk mindig is, gyermekkel együtt is és már előtte is,és nekem ez hiányzik. Sokmindentől elvagyok tiltva, sokmindent pedig egyszerűen csak nem birok pl szusszal.

A testem változásai az már csak hab a tortán,de nem annyira zavaró.

Első terhességnél már úgyis tropára ment a bőröm (szétrepedt ahol csak tudott) így ennél rosszab már nem lehet.

Kitartást neked,és boldog babvárást.

2011. aug. 13. 23:01
 2/6 anonim ***** válasza:
Én 29 hetes leszek holnap, eddig 9 kilót híztam! Mondjuk ez engem nem zavar, mert szép terhes pocakom van :) A vállam és az arcom tiszta pattanás lett, de alapozóval tudom korrigálni. A jegygyűrűm nem jön rám, vizesedek. Ha ez még nem lenne elég akkor egy nagyon csúnya sérvem lett a szeméremdombomnál először, ami most lejjebb ment a szeméremajkamra. Tiszta csomós az egész és fel van dagadva, fáj ha fel kell kelnem. Holnap megyek be a kórházba és lehet, hogy megműtenek. Szexről most már szó sem lehet... Szóval nekem szerintem több gondom van, de ha mérlegelni kell, akkor azt mondom, hogy így is megéri, mert 2 hónap múlva megszületik a kislányom :) És utána szépen fokozatosan vissza fogom nyerni a régi alakomat :)
2011. aug. 14. 09:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Én "szerencsés" alkat vagyok ilyen szempontból, mert holnap leszünk 30. hetesek és akik nem tudják mi a helyzet, aztok azt hiszik csupán csak felszedtem pár kilót vagy leálltam a kondizással. Ami mondjuk így is van, csak éppen azok nem plusz kilók, hanem egy babu :) Szóval engem az alakom annyira nem aggaszt, inkább az, hogy már kevés séta után is kapkodom szinte a levegőt, nagyon izzadékony lettem, nekem is hiányzik az aktív élet, akár a párommal a kirándulások, barátokkal sörözgetések-borozgatások, barátnőkkel bevásárlótúrák.... Nem úgy értve hiányzik, hogy félre dobtam ezeket a babu miatt, hanem sokkal kevesebbet bírok, mint azelőtt. Ugyanúgy eljárogatunk mindenhova, mint a pocak előtt, csak sokkal hamarabb elfáradok.
2011. aug. 14. 11:54
 4/6 anonim ***** válasza:

én az első terhességem alatt nagyjából versenysúllyal indítottam, 15 kilót híztam, rajtam maraadt 4. ez nem ment le szoptatás alatt (2 éves korig szoptattam, és pont akkor estem teherbe). sőt az utolsó hónapban felugrott még 3 kiló (mert akkor már nem volt intenzív a szoptatás, legalábbis ezt gondolom, más oka nem tudom mi lehetett, nem ettem többet meg semmi). szóval azt + 7-ről indítottam. most is kb. 15 kilót hízok a végéig (már csak 2-3 hét van vissza), de hát sajnos a + 7 kiló....na mindegy, arra gyúrok, hogy majd szülés után...annyiból szerencsém van, hogy a cicimen nem sok midnen látszik a szoptatás miatt, nem lóg jobban se, meg semmi, a hasam nem lett csíkos az elsővel sem, meg eddig most sem, kopp-kopp....csak a hájacskák a combomon meg a fenekemen nem kellenének. na de az lemegy majd. van egy nadrágom, amit tavaly december elején vettem, az a célom, hogy most decemberben megint beleférjek...hát necces lesz, de rajta leszek a témán. :)))

amúgy 18 hetesen +2 kg miért is sok??????

2011. aug. 14. 14:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Még nem tartom soknak a + 2 kg-ot. Tehát nem a súlyommal van a bajom, hanem egyszerűen a nagy hassal stb.:( pl.: engem frusztrál hogy mindenki megjegyzi, h "mostmár szépen gömbölyödika pocid", vagy hogy mindenki simogatni akarja. Az aktív élet nekem is hiányzik, bár mivel van egy 3 évesünk, ezért eddig is olyan programokat csináltunk ahova őt is vinni tudtuk és most nyáron sem volt még olyan hétvége, hogy ne csináltunk volna valami családbarát programot.

KITARTÁS nektek lányok és azért boldog babavárást!

2011. aug. 15. 08:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia

Első válaszoló vagyok.

Neked is boldog babavárást kívánok,és kitartást.

Pocaksimogatás ellen: aki idegen és a hasadhoz nyúl,annak te is simogasd meg a hasát. Lesz nagy döbbenet,de ebből az emberek általában megértik és főleg megérzik,hogy ez mennyire intim dolog,és nem csinálják többet!

2011. aug. 16. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!