Ha még nem estem át a toxoplasmán, mire figyeljek nagyon?

Úgy tudom, hogy inkább a cicák hordozzák a toxoplazmát, de szerintem azért jobb, ha nem vagy túl sokat együtt a kutyával (mondjuk ne aludj vele, moss kezet, ha szeretgetted).
Egyébként a zöldséget-gyümölcsöt kell nagyon megmosni, és lehetőség szerint nem szabad nyers húst sem fogdosni.
Én sem estem át még a fertőzésen, pedig a mamámnak száz macskája volt, nekem is volt szobacicám, kutyám. De valahogy elkerült. Most nincsenek állatok a közelemben, de a főzést nem tudom kikerülni. Így állandóan mosom a kezem, ha hússal bánok.
24 hetes kismama

Szia!
Egyetértek az előttem válaszolóval,illetve még azt mondanám,hogy nyers húsfélét gumikesztyűben vágjál.
Nem lehet sosem tudni,nincs e olyan kis sérülés a kezeden,hogy a véráramba kerülhetnek a bacik.
Ne fogyassz nyers,vagy félig átsült húsokat,(pl:tatár bifsztek,pástétomok,stb...)
Ja,és bármilyen állat hordozhatja,nem csak macsaka.
Próbáld elkerülni őket,míg terhes vagy.
Nem kell hozzá megfogni,hogy elkapd.
Az első időben a legveszélyesebb,és általában semmilyen tünete nincs,vagy csak gyenge influenzaszerű.
Többször ellenőriztesd a terhességed folyamán.
Nem akarlak megijeszteni,de én fogyatékosok közt dolgozok,és nagyon csúnya károkat tehet a babában.
Ha mégis elkapnád,van rá antibiotikum,csak ezért fontos a rendszeres ellenőrzés.
Boldog babavárást,jó egészséget.

A toxot macska terjeszti.
Az állatorvos le tudja szűrni jó pénzért, de ha a kutyád kimegy, márpedig gondolom nem a szobában végzi a dolgát, semmi jelentősége, mert bármikor elkaphatja.
Állatdokim azt mondta, rengeteg állatot tesztelt, mind negatív lett, és kicsit túl van lihegve ez a toxo ügy...
Kutyázhatsz, csak mindig moss jól kezet utána, és kerüld a székeltével való érintkezést-amit gondolom úgyis megteszel.
A fontos, hogy jól moss kezet utána, és a szőrt próbáld meg kerülni, ne kerüljön a ruhádra (legyen egy kutyás ruhád) , a kanapéra, ágyra...
Nem lesz baj, én is cicáztam, kutyáztam, tengerimalacoztam:-)
Utolsó vagyok. Mellesleg terhes. És én sem estem át... Van macskám, de nem őt tartom ez első forrásnak...
Ez nagyon hasznos:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!