Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért akar mostanában minden...

Miért akar mostanában minden tini gyereket?

Figyelt kérdés
Gyereknek gyerek nem való. Napok óta rengeteg kérdés jön ezzel kapcsolatban. De miért? Nem maradnak le semmiről sem, ha a huszas éveik közepén, megfelelő háttérrel és egzisztenciával rendelkezve szülnek egy stabil kapcsolatba. 16-17 évesen még élvezni kellene a tini korszakot, dacolni a szülőkkel, nem pedig kakis pelust cserélni és háztartást fent tartani. Csak én látom így? Nem vagyok sem öreg, sem maradi, gyerekem is van, de esküszöm sajnálom az olyanokat, akiknek az anyja maga is gyerek.
2011. aug. 9. 22:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Engem 17 éves sem volt az anyám, mikor megszült. Bulizott, nem járt haza, a nagyim nevelt. Mikor 10 évvel később a húgaimat szülte, akkor is csak a jóból vette ki a részét, csak a cukiságból, akkor már ott voltam én, aki rendezte a kicsiket. Soha nem nőtt fel, nem kellett.

Már felnőtt volt, de mégis csak a cuki dolgot látta egy gyerekben. És így vannak a tinik is, mert most lehet, hogy a 17 éves húgom terhes, aki úgy gondolja, semmi gond, minden rendben lesz, de nincs terve, nincs jövőképe, semmi. Csak annyi, hogy egy baba cuki.

Igen, akik itt vagyunk anyák, tudjuk, hogy nehéz, és ha túlzás, ha nem, néha tényleg jól el kéne dobni messze azt a kakis pelust. :) De ezt, a "kevésbé cuki" dolgokat, a hétköznapokat sehol nem mutatják.

Igen, vannak, sok olyan igazi cuki pillanat van és egy másodpercre sem dobnám el az anyaságom a maga terhével együtt. De olyan sok apró dolog van, ami meg kel hogy legyen, mire ide ér az ember. Igenis kell munka, mert ha nincs, mit fogsz kapni? Gyest? Jó vicc... És utána hova mész dolgozni? És ha még képzettséged sincs? Az anyákat így is diszkriminálják, hát még ha ilyen (tapasztalat hiány, képzetlenség) hátrányokkal indul.

Igen, egy tini bulizzon!!! Persze felelősséggel mindig! - a kérdezőnek osztom a véleményét a tapasztalataim alapján. (Természetesen mint mindenben, biztos van kivétel, biztos van felelős "tini mami" is.)

2011. aug. 18. 21:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Kicsit OFF:

Én már csak azért sem díjazom az említett amerikai sorozatokat, mert Amerikában teljesen más a helyzet, mint itt. Kezdve az emberek mentalitásánál, az oktatási és foglalkoztatási rendszeren át, fizetési helyzet, stb., egyszóval minden totál más. Ha a tinik erre alapoznak, igen nagy pofára esés lesz a vége...

2011. aug. 18. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!