Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg ilyen nagy baj, hogy...

Tényleg ilyen nagy baj, hogy nem hízok?

Figyelt kérdés

22+2 hkm vagyok. Nőgyógyászom szerint nem túl szerencsés, hogy a terhességem alatt még egyetlen kilót sem sikerült felszednem. Pedig eszek rendesen, sőt, sokkal többet és többször, mint a terhességem előtt, és mégsem hízok.

Azt mondta, hogy ha a 24 hétre sem sikerül felszednem legalább 3 kg-ot, akkor injekciókúrára kell majd járnom.

Miért???

Más is járt már így?

2011. aug. 9. 12:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én 7 hetesen voltam először védőnőnél, akkor 72,5kg voltam.

24 hetesen 68 kg voltam. 29 hetesen 71kg.

Az elején a hányingertől nem nagyon tudtam enni, de ma már szinte mindent eszek, kivéve zsíros dolgokat. A dokim szerint nem baj, ha nem hízok, a baba így is szépen fejlődik. Még annyi, hogy én 2-3 óránként eszek. Szóval többször kevesebbet.

Most 32+2 hetes vagyok, 72kg, 173cm.

Boldog babavárást!

2011. aug. 9. 17:41
 12/13 anonim ***** válasza:
akkor valóban nincs semmi baj, ha a kismama eleve tulsulyos,vagy van rajta jópár feles kiló. szerintem a dokid azért aggodik az miatt h nem hizom, mert eleve elég vékony vagy. igaz h a baba elveszi ami kell,s max saját tömegből veszit ilyenkor az ember ha nem hizik. de ha eleve nincs tulsuly amiből vesziteni lehetne, akkor az veszélyes is lehet,mert akkor zsir híján izmot épit le a szervezet..mondju szerintem a te terhességi korodnál még nem olyan vészes a dolog mert még kicsi a baba, de lassan jön az a korszak h bizony sokat hizik. s gonolom ezért is mondta a doki h 24ik hétig van a 3kg minimum...hát biztos tudja h miért kell injekció kura, nem véletlenül ő a doki...persze ne kezd el zsirt zsirral meg szénhidráttal enni, de egy egy plusz süti,turo rudi akármi bekerülhet a rendszerbe hátha eredményt hoz:)
2011. aug. 9. 20:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Én 165 cm vagyok, 49 kg-val kezdtem a terhességet és a 20. hétig (akkor voltam védődőnél) 2,5 kg szedtem fel. A szülésig pedig összesen 10 kg-t. A doki tudja, miért akar injekciókúrát. Én a 8. hónaptól kórházban voltam infúziókúrán, mert a babám a 32. héttől nem hízott, végül 1850 gr-mal született a 39. héten.

Nem azért írtam le, hogy megijesszelek, de ha semmi hízást nem mutat a mérleg, jobb, ha odafigyelnek rád jobban.

2011. aug. 9. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!