Kismamák, meg tudja mondani valaki pontosan, hogy hány napig kell biztosítottnak lennem ahhoz, hogy a max gyedet megkapjam? 180 vagy 365?
Figyelt kérdés
2011. aug. 8. 13:25
1/5 anonim válasza:
Max. gyed nem csak a napoktól függ,hanem,hogy mennyi a bruttó béred. Ahhoz,hogy egyáltalán GYED-et kapj, kell meglenni a 365 napnak!
2/5 A kérdező kommentje:
És még annyi kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, ha nincs meg a kellő nap, akkor arányosan kevesebb gyedet kapok, vagy a minimálbérből számolják? Köszi
2011. aug. 8. 13:27
3/5 A kérdező kommentje:
Igen, köszi, erre gondoltam, hogy egyáltalán gyedet kapjak. A bruttó bérrel nem lesz gond. Bár azt is jó lenne tudni, mennyi minimum bruttó kell, hogy max gyedem legyen...
2011. aug. 8. 13:28
4/5 anonim válasza:
A GYED a bruttó béred 70%-a! Durván kb. 150 ezer bruttódnak kell lenni azt hiszem,hogy max.-ot kapj.
Ha nincs meg a 365 nap,akkor nem fogsz kapni. Ha viszont meg van, de kevesebbre voltál esetleg bejelentve mondjuk félévig, akkor átlagolják a fizud azután kapod a GYED-et!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, sajnos nem jó hír. :( A bruttóm több lesz, mint 150, azzal nem lenne gond, viszont nem szerettem volna várni egy évet a 2. gyerek előtt, ui kb 4 év korkülönbséget szerettem volna. Jól gondolom, hogy ebben az esetben sem kapok akkor gyedet? Tehát gyesről visszamegyek dolgozni, nem akarok 1 évet maradni, hanem mihamarabb megint szülnék - a félév munka ideális lett volna.. Így akkor tényleg nem kapok semmit??
2011. aug. 8. 22:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!