Milyen hatassal van a babara, ha ritkan beveszek a fejfajasra Quarelint? Irjon legyszi valaki aki szinten szedett es mar megszuletett a babaja. Nagyon fejfajos vagyok es ez az egyetlen gyogyszer ami segit.
Nekem a dokim csak a Rubophent és a Panadolt javasolta, azt sem gyakran. A többi árt.
Próbálj meg keresni alternatív megoldást. Pl.: homeopátia
Ne haragudj, de nem értelek. Már bevetted mindegy, de a tájékoztató egyértelmű.
Terhesség és szoptatás
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A terhesség első három és utolsó három hónapjában a Quarelin nem alkalmazható, a köztes időszakban (4-6. hónap) pedig csak az előny/kockázat, valamint az orvos által végzett gondos mérlegelést követően alkalmazható.
A szoptatás kerülendő a Quarelin alkalmazása során valamint az azt követő 48 órán belül, mert a gyógyszer anyagai kiválasztódnak az anyatejbe.
Én is migrénes vagyok-voltam, de inkább összeszorított foggal tűrtem. 2x szedtem be kék panadolt, ami semmit nem használt, de tudtam ez a max.
A betegtájékoztatót úgy írták meg, hogy mindenkinek világos legyen. Ebből egyértelmű, hogy nem igazán javasolt, ami nem azt jelenti, hogy egy tablettától beteg lesz a baba, de nem használ, és ha csak lehet, kerülendő. Ki akarja szándékosan veszélyeztetni a babáját?
Én az első babánál sokat voltam kórházban vérnyomás és cukor miatt, akkor egyértelműen azt mondták, hogy ha lehet, semmit, végszükség esetén csak az Algopyrint engedték. Most a másodiknál a hányinger mellé migrén társult, de nagyjából kibírtam, 2-3 alkalommal vettem be Algopyrint, inkább lefeküdtem aludni, az segített. Mindig megkérdezem az orvosomat, ha bizonytalan vagyok, nem kötelező szenvedni.
17 hetes km
A Quarelin Algopyrin!! A masik két hatóanyaga No-Spa es koffein szinten megengedettek terhesseg alatt. Akkor hogy a viharba lehet tiltott a Quarelin?
Nekem sem használ mas csakis a Quarelin ugyhogy en is szedem ha nagyon muszáj! Elég részletesen utána olvastam a paracetamol vs. metamizol témának és a paracetamol utódokban jelentkezo kockázatairol mar tanulmanyok is jelentek meg döbbenetes számomra, hogy mégis azt ajanlgatják holott Algopyrint évtizedek ota használnak/használtak gond nélkül szülészeteken is!
Ha Algopyrint be lehet venni akkor pedig Quarelint is a hatóanyag teljesen azonos mig at Algopyrinbe 500 mg van a Quarelinbe csak 400 mg. Nem hinném hogy 1-1 szemtől annyira nagyon kéne félni!
Nálam a paracetamolt az amit biztos, hogy nem vennék be terhesen! Bár könnyen beszélek a 3 napos hányós láászavaros szédülös, étlen szomjan ágybanfetrengős migrenjeimet kivéve mindent kibirok gyógyszer nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!