Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tennétek a helyemben?

Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam a kozmetikusomnál, akivel elbeszélgettem a szüléséről. Én is ahhoz a nőgyógyászhoz járok, akinél annak idején ő szült és teljes mértékben lebeszél róla, hogy nála szüljek. Ő majdnem ott maradt és nem sokon múlt a baba egészsége sem. Állítólag a doki nem akarta megindítani azután sem a szülést, hogy ömlött belőle a vér (szülés után vért is kapott, mert annyit vesztett). Végül egy másik orvos közbeavatkozott és állítólag ez volt a szerencse. Azt mondja, hogy annak idején voltak szülésznők, akik nem is voltak hajlandóak együtt dolgozni vele. Most 15 hetes vagyok, szóval elvileg még válthatnék orvost, de hogy közöljem ezt vele, ha ráadásul abban a kórházban akarok szülni, ahol ő is dolgozik? Hozzá járok magánrendelésre és természetesre veszi, hogy nála is fogok szülni, de most kétségeim támadtak...
2009. ápr. 9. 10:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ha egy kis kétséged is van azonnal válts mert ott a szülőszobában sok múlik a tágulásonhogy mennyire vagy nyugodt.de azt vedd figyelembe,hogy nemvagyunk egyformák mindenkinek más jó tehát ha neked megfelel az,ahogy bán figyel rád a dokid megfontolandó.én tuti váltanék.
2009. ápr. 9. 10:51
 2/7 Adri baba ***** válasza:
100%

Ugyanmár,ha nem akarsz nála szülnöd nem kell,ha gondolod beszélj vele erről,de ha nem akkor csak keress másikat,ezer nő szül nála gondolom nem bitos hogy pont rád fog emlékezni mikorra szülni mész!!!!

Az érzéseid mindennél fontosabbak,ha rossz az előérzeted beszélj másik orvossal hogy nála szeretnél szülni!!

Nem ez lenne az első és az utolsó eset sem!!!Sik sikert,majd írd meg hogy döntöttél,akár privátba:))

2009. ápr. 9. 10:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Kellemetlen helyzet. Ha a kozmetikusod nem tupírozta a saját bőrén tapasztaltakat, akkor nem értem, hogy' dolgozhat még az a nőgyógyász? Olyan dokit viszont sose fogsz találni, akiről legalább egy rémes sztori ne keringene a köztudatban.

Ha te biztonságban érzed magad, akkor maradj nála, ha a kozmetikus esetéből kiindulva máshoz mész, ne aggódj a régivel való viszontlátás miatt! Legfeljebb bunkó lesz veled, mikor észrevesz a szülészeten, de ne vedd magadra!

Üdv 25 hetes km

2009. ápr. 9. 10:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
ezt egyedul te tudod eldonteni,hogy maradsz nala vagy nem de a nyugodt terhesseg es szules lefolyasanak alapfeltetele,hogy maximalisan megbizzal a dokidban.Szerintem meg egy picit erdeklodj utanna a forumon, itt hatha vannak velemenyek rola s ne hidd el az elsot,mert minden dokirol van pozitiv es negativ velemeny.
2009. ápr. 9. 10:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Próbálom több oldalról megközelíteni a dolgot.

Szerintem nincs olyan orvos, aki legalább egyszer nem rontott volna el valamit, ők is csak emberek. Nekem is tanácskoztak a fejem felett, hogy indítsák a szülést vagy ne. Mind a kettő mellett - laikusként is - komoly érvek voltak.

Ha valami nagyon komoly galibát okozott volna, akkor hidd el, nem alkalmazná a kórház.

Ha váltasz nem kerülheted azt el, hogy esetleg ő lesz az ügyeletes, amikor elindul a szülés. Vannak olyan orvosok, akiket te nem hívhatsz be, hanem az ügyeletesnek kell. Ez esetleg kellemetlenséget okoz majd neked.

Az, hogy voltak szülésznők, akik nem dolgoztak vele együtt pedig elég érdekes kijelentés. Én irodában dolgoztam, de ott sem mondhattam azt, hogy én nem dolgozom XY-nak együtt. Anyukám eü-ben dolgozik, szóval tudom, hogy ilyen nincs. Max. nem szívesen, de ez lehet a modora miatt is.

Azt tudom, hogy én maximálisan megbízom az orvosomban, pláné úgy, hogy szültünk már együtt, ha ilyesmit hallanék róla, akkor sem mennék máshoz. Pedig hallottam már róla is cifra dolgokat, félrekezelést, ordítást a kismamával, mert nem annyit adott neki, amennyit megbeszéltek, de én ez utóbbit pl. soha nem tudnám elképzelni róla, mert egy halkszavú embernek ismerem.

2009. ápr. 9. 11:00
 6/7 anonim ***** válasza:
83%
nekem nem volt fogadott dokim ,de én szülés előtt 2 hétig bent voltam mert hamarabb akartkibujni...volt egy nő nődoki...aki tök normális volt..egész nap az nst ross zszívhangott mutatott...és senki de senki nem törödött vele és szoltam h is h nem jó annyit mondtak h majd a következőnél meglátjuk akkor se lett jobb akkor is szoltam és lesz...tak...este a nő nödoki volt ügyeletben és ő egyből vizitnél küldött nstre mert akkor se volt jó este sos ultrahang köldökzsinor áramlást nézett az rendben volt..és arról a nő nödokiról olyan hirek terjengtek h császárnál átvágta a baba homlokát...stb..és 2 hét mulva megint ő volt az ügyeletes mikor beindult a szülés,...akkor szintén leszart 6 órán keresztül 1 perces fájásokra azt mopndta h josló adott nugtató injekciót..h aludjak..de kérdeztem 1 perces fájások között hogy??eltetlt még 3 óra belázasodtam ...nagy unszolásra megvizsgált mindne ok..sziv hang ok..de azért rátett nst re szivhang sehol..aztán nagyon lassu..és azonnal császár hát elhiheted h beparáztam h mit mondtak elötte mit csinált császárnál...de nem tudtam mit tenni..és makk egészséges bab lett a fiam...szóval fizetni semiképp nem fizetnék olyan dokinak akibe nem bizok ...de ha esetleg pont hozzá kerülsz mert ő lesz ügyeletben..lehet h nálad nem hibáz..de ne fogadd fel semikképp
2009. ápr. 9. 11:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

minden ember más és más és minden kismamának más véleménye alakulhat ki ugyanazon orvosról, az a lényeg, hogy Te jól érezd magad és biztonságban tudd magad, többet nem tehetsz, ha kétségeid vannak, válts, mert ez nem tréfa, Te tudod Nektek mi a jó

nekem másmiatt vannak kétségeim, mert mindenki mondja ezt ne csináljam azt ne csináljam, de azért ez nem erről szól, én úgy gondolom tudom mi a jó nekünk, a sok hülye tanácsból és a felesleges aggódásokból már nagyon elegem van :-)

16 hetes

2009. ápr. 9. 14:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!