Van más is aki sajnálja a szülésért kiadott hálapénzt a dokitól?
Én ügyesen kiküszöböltem ezt a problémát. Olyan dokihoz járok magánrendelésre, aki már nem vezet le szülést. Így havi 6ezret adok neki a vizsgálatokért, ha netán valami baj van, azonnal fogad, és nem kér plusz pénzt.
A szülésnél az ügyeletes orvosra leszek utalva, de azt hiszem, ez így jobb is, neki nem fogunk pénzt adni, inkább a picurra költjük majd.
A szülésznő-fogadáson gondolkodtunk, hiszen nekik nagyobb szerepük van a szülésnél, mint a dokinak. És ők nem 80ezret "szoktak" kapni. Ha rendes lesz, biztos, hogy adunk párezret, de alapbol nem adnék olyanért pénzt, ami nem különleges vagy másmilyen.
Véleményem szerint egy ügyeletes orvos is ugyanugy végzi a dolgát, mintha a fogadott dokim vezetné a szülést. Ráadásul nem a magánrendelöbe megyek szülni...a korházban minden felszerelés adott. Egy magándoki a terhesgondozás alatt megéri szerintem, hiszen olyan vizsgálatokat is elvégez, amiket egy sima nögyogyi vizsgálaton nem tsznek meg, ráadásul bármilyen probléma esetén felkereshető. De a szülésre nem fogja a hátán becipleni a magáncuccait, hogy megkülönböztett modon szüljek:)
Szoval ezért ügyeletes doki mellett voksolok. És nem adok pénzt.
Szia!
Én úgy járok havi vizsgálatra fogadott orvoshoz, hogy már az elején megbeszéltük, ő akkor lesz szabin, amikor valszeg szülni fogok. Rendes a havi vizsgálatoknál, nekem fontos, hogy tudjam, nem nyílik a méhszájam, lássam UHon a picit, de az, hogy a szülésnél Ő nem lesz jelen, már cseppet se aggaszt.
Megszülök én az ügyeletesnél is, ha vele meg leszek elégedve, kap valamit, ha nem, akkor meleg "baráti" kézfogás.
Egyébként azt veszem észre, hogy a mi városunkban főként az idősebb rókák kérik meg az árát, ezért a fiatal, kevésbé pénzorientált dokik elég túlterheltek. Persze meg lehet nézni, hogy az idősebbek volvo meg lexus terepjáróval, a fiatalok meg suzukival parkolnak a kórház előtt :)
Üdv 24 hetes km
Szia! Az elején eldöntöttem,ha semmi problémám nincs nem fogadok. A 23.héten elkezdtem nagyon keményedni és az sztk-s orvos elég felületes volt,ezért kerestem mást.Nem magánrendelőben. Jövő héten megyek újra hozzá és akkor kérem meg,hogy vezesse le a szülésemet. Attól viszont félek milyen összeget fog mondani. Van aki szerint nem kell megkérdezni, majd szülés után adni,amennyit tudok.
Én azért is fogadok,hogy ne zárjanak össze bárkivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!