Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A babaruhákat mosás után ki...

A babaruhákat mosás után ki kell vasalni?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy elég kimosni, vagy ki is kell vasalni a babaruhákat(persze azokat amik nem igényelnének vasalást, mert mondjuk nem gyűrődik), és ha ki kell vasalni, akkor miért? Kórházi csomagot szeretném összepakolni. Azért vagyok tanácstalan, mert első babám lesz és nincs még tapasztalatom.

33 hetes kismama

2011. júl. 31. 20:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! A vasalással nem lesz gond, mert szeretek vasalni:) Ha pedig erre van szükség, hogy a kisbabám bőrének ne legyen baja, akkor még szívesebben fogom csinálni:)
2011. júl. 31. 22:45
 12/21 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Könnyű, gyors szülést kívánok!

2011. júl. 31. 22:48
 13/21 anonim ***** válasza:

Én is most vagyok ebben,most mosom és szigorúan vasalom a babaruhákat,amivel várjuk a pocaklakónkat!

Fertőtlenít,puhít,és esztétikailag sem mindegy!

Én az újakat is kimosom,vasalom.Ki tudja hányan tapogatták össze!

Most még van időd! :)

üdv:33hkm

2011. aug. 1. 10:10
 14/21 anonim ***** válasza:
42%
Én nem vasalom a babaruhákat. Ha süt a nap, akkor napon szárítom őket, az is fertőtlenít. Amúgy semmi baja a babám bőrének.
2011. aug. 1. 10:47
 15/21 anonim ***** válasza:
72%
addig van fertőtlenítve a babaruha, amíg össze nem fossa vagy le nem bukja napi 4szer, szóval felesleges dolog a vasalás. 9 hónapos meg már a földön mászik, azt is fertőtleníted?
2011. aug. 1. 11:09
 16/21 anonim ***** válasza:
Gondolom, ha kakis lesz a ruha vagy épp leböfizi, azt kicseréled, nem hagyod koszosban a gyereket... Nem kell túlzottan fertőtleníteni, de egy újszülött bőre kb. 10x vékonyabb, mint egy felnőtté. Különben meg senki sem tudhatja, mennyire lesz érzékeny a pici bőre, tehát jobb félni előre, mint hogy később a felelőtlenség miatt a pici ekcémáját, dermamitiszét kezelgetni..
2011. aug. 1. 11:25
 17/21 anonim ***** válasza:
11.09-es jó nagy butaságot írtál! A lényeg, hogy a baba bőre fertőtlenített ruhával érintkezzen csak. Az, hogy csúszik-mászik egy kilenc hónapos, teljesen mindegy!
2011. aug. 1. 17:13
 18/21 anonim ***** válasza:
...ja, és igen, a padlót domestosos vízzel mosom fel, a bútorokat pedig sanytol-lal törlöm át. Nyilván, mivel csúszik mászik a kislányom!
2011. aug. 1. 17:15
 19/21 anonim ***** válasza:
51%
Aha, első gyereknél.
2011. aug. 1. 18:49
 20/21 anonim ***** válasza:
85%

Kedves kérdező!

Először is kívánok Neked könnyű szülést! Mint minden első gyermekes anyuka, én is mindent fertőtlenítettem, mostam, vasaltam, annak ellenére, hogy gyűlölök vasalni. Fertőtlenítettem, minden nap domestosos vízzel mostam fel és még sorolhatnám. Most, hogy a máodik babámat várom, a töredékét teszem annak, amit az elsőnél, persze nem esz meg a kosz és nem jár koszos ruhában a gyerek, a jó minőségű mosópor és a sensitive öblítő még mindig megmaradt, de közben rájöttem arra, hogy a gyermek egészséges immunrendszerének kialakulásához szükség van egy kis "koszra". Családomban is láttam ugyanezt a jelenséget, mint nálam és láss csodát, a második baba sokkal kevesebbet volt beteg ( gondolok itt apróbbnáthára, torokfájásra, hőemelkedésre, fülgyulladásra), mint az első, akinél mindent agyonfertőtlenítettek, hogy minden megfeleljen a higiéniai előírásoknak, mint ahogy a "nagykönyvben" meg van írva! Persze ha szeretsz vasalni és van rá időd, tedd azt, ne azért mert épp azt írják, hanem mert Te úgy akarod. Ha lesz rá időd ( mindig arra van ideje az embernek, amire akarja, hogy legyen), vasalj továbbra is, de ne vedd el az időt a gyermekedtől, párodtól és MAGADTÓL sem, azzal az indokkal, hogy vasalni kell, mert a picinek fertőtlenített ruhákban kell járnia...

De úgyis TE fogod eldönteni, hogy mit miért és hogyan csinálsz

Jó babázást!

2011. aug. 24. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!