Van olyan anyuka itt akinek tényleg abszolút problémamentes volt végig a terhssége?
Úgy értem, hogy minden véreredmény jó volt, minden UH, cukor, semmi vizesedés, ödéma, pattanás, émelygés, magas vérnyomás stb. stb. és a szülés is jól sikerült.
Nekem azért volt egy-két kisebb kellemetlenségem mindkét terhességemnél - bár nem volt vészes.
Szia!
39. hétben vagyok. 8,5 hónapig dolgoztam(fizikai munka+szellemi), nem hánytam, nem vizesedek, mindennap van székletem :-), minden eredmény jó, 12 kg-t híztam, jelezném, 45kg-ról indultam. Eleinte egy kis émelygés, most egy hete kis gyomorsav, de semmi egyéb. A szülésről meg egy hét múlva már több lesz a tapasztalatom.
Sziasztok, örülök, hogy sok pozitív tapasztalat is van!
Végülis a terhesség eleji émelygés-hányás, és fáradékonyság talán tényleg nem "probléma":)
Nekem első terhességnél kb olyan volt mint amit írtatok, nem hánytam, nagyon enyhe hányinger,és minimális fáradság. Utána minden oké volt, még a gyomorsav sem bántott a vége fele sem. Viszont egy dolgot megszívtam nagyon- a cukros vérvételemet elszúrták, valami nagyon magas érték lett. Onnan tudom, mert sosem volt cukorral bajom, és magamnak is mértem, mindig jó volt, Hiába mondtam, hogy biztos rossz mérés volt amit a kórházban csináltak- nem akarták megismételni:( Utána diétáznom kellett, amiből semmit sem tartottam és tökéletes volt a cukrom, otthon is mértem, és kéthetente vérvételre kellett járnom- ami szintén szuper értékeket mutatott. Szóval megszívtam- de ezt leszámítva más gond nem volt.
Másodiknál szintén kis émelygés kicsit fáradékonyabb voltam. Nála ott volt kis aggódás, hogy nagyon belegabalyodott a köldökzsinórba a pici kb 28hetes korától. Mondták a dokik- mert már kettőhöz is jártam aggodalmamban- hogy nem szokták figyelni a köldökzsinórt, de nála nem lehet figyelmen kívül hagyni ezt a problémát. Vele hetente nézték UH-n hogy hogy is állunk, és hogy a keringés, fejlődés jó e a babánál. Szerencsére jó volt, és szép lassan ki is tekerte magát a zsinórból. Más nem volt.
A szülések jók voltak- a kettővel nem küzdöttem annyit mint más egy gyerekkel. :) 1. baba 3.5óra alatt született meg, a második kb 45perc volt. :)
De mostanában sok negatív tapasztalatot hallok kismamáktól, vérnyomás, cukor stb.. szinte nincs is most olyan kismama imerősöm, akinél minden rendben lenne.
MIndenkinek boldog és problémamentes terhességet kivánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!