Kedves 12. 13-as. Tisztelettel megkérlek, hogy az orvos nevében ne nyilatkozzál semmit!
Van, akinek szerencséje van és van akinek nincsen. A kockázatot a tudás birtokában vállalja mindenki, a nem tudás viszont nem mentesít a felelősség alól. Nagyon sok anyukának van több gyerek igen és nagyon sok anyuka megoldja ezt ebben az időszakban, hogy minél kevesebbet terhelje magát ebből a szempontból. Inkább az anyukákkal van a baj, nem a gyerekekkel a hozzáállást illetően.
Egy személyes példa: engem gyakorlatilag a nagymamám nevelt bab korom óta, csodálatos asszony volt, de egyre nem volt képes, emelgetni, mert nagyon beteg volt a gerince. Semmiféle gondot nem okozott ez a kötődésünkben, imádtuk, ő pedig megoldotta a szeretetet másképpen.
2011. júl. 29. 12:47
22/30 anonim válasza:
Kedves 12.39-es. Normális orvos ilyet nem tanácsol. Te emelgess nyugodtan, de más életéért, terhességéért is vállalod a felelősséget?
Az meg sem fordul a fejedben, hogy esetleg tévedsz? Az, hogy én speciel emelgetem a fiamat, az nem a nemtudás miatt van, hanem mert nekem és az orvosomnak is meggyőződése, hogy ha óvatosan teszem, nem lesz semmi baj. Nem feltétlenül a kötődésről van szó, hanem arról, hogy néha egyszerűen elkerülhetetlen, hogy megemeljem. (pl. játszótéren hintába betételkor)
2011. júl. 29. 12:52
25/30 anonim válasza:
Van amikor tévedek természetesen, de ebben az esetben nem. Viszont a vitát befejeztem veled.
2011. júl. 29. 12:56
26/30 anonim válasza:
Helyes. Épp akartam javasolni, hogy zárjuk le. Szerintem neked nincs gyereked, azért vagy ilyen "okos", elméletben.
2011. júl. 29. 12:59
27/30 anonim válasza:
12.47-nek: a kérdező itt tette fel a kérdését, ezért mi válaszoltunk rá. Én semmire nem bíztattam a kérdezőt, illetve azt mondtam, amit gondolok, hogy egy EGÉSZSÉGES, még egyszer hangsúlyozom EGÉSZSÉGES terhesség esetén óvatos emelgetéstől nem lehet baja a kismamának. Ha pedig veszélyeztetett a terhesség, akkor az orvos nem is engedi az emelgetést. De nehogy már azt mondd nekem, hogy egy problémamentes terhesség esetén az orvos azt fogja mondani, hogy meg ne emelje a másik gyerekét, mert olyan nincs. Nagy valószínűséggel azt mondja, amit többen is mondtunk itt, hogy óvatosan, de természetesen lehet, mert ezt nem igazán lehet kikerülni. És véleményem szerint nem csak "kényeztetésből" emelgeti egy anyuka a gyerekét, hanem millió egy oka lehet még annak, hogy fel kell emelni. De nyilván a kérdező ki fogja kérni az orvosa véleményét is, amit kétlek, hogy az orvos azt fogja mondani, hogy márpedig mostantól meg ne emelje a gyerekét, mert elmehet a pocaklakó. Én is befejeztem.
2011. júl. 29. 13:11
28/30 anonim válasza:
ha egyedül nevelsz egy beteg másfélévest (gyakorlatilag egyedül, mert férjed külföldön dolgozik), miközben mindenórás kismama vagy, mégis kit kérsz meg, a szomszédot, hogy emelgesse??? Mert neki aztán megmagyarázhatod okosan, hogy elég nagy vagy már, ha még ülni sem képes egyedül... Jól kitalálta ezt a természet, nem krumpliszsák vagy idegen óvodások emelgetéséről van itt szó! És nem is arról, hogy mi van akkor, ha vki barnázik, mint a linkben, épeszű orvos nyilván nem ajánl ilyen esetben emelgetést, de itt EGÉSZSÉGES terhességről volt szó...
Jó, hogy nem tilt el az orvos a lépcsőzéstől, mert a statisztikai adatok szerint az első trimeszterben lévő kismamára az a legveszélyesebb tevékenység...
2011. júl. 29. 13:13
29/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Kedves válaszoló!Én biztos nem pontoztalak le,épp most készülök zöld kezeket adni,mindenkinek hálás vagyok,hogy szánt rám az idejéből,tanácsokkal látott el,és főleg annak,aki nem nézett hülyének a kérdésemért!!! :)Ezek után is mindent meg fogok kérdezni,ami eszembe jut,ha butaság ha nem.
2011. júl. 29. 13:53
30/30 anonim válasza:
Azért az is érdekes lenne, ha közölném a 2 éves gyerekemmel, hogy ne haragudj, anya mostantól 9 hónapig nem emel fel, sajnos, oldd meg másképp, mert jön a kistesó. Biztos megalapozná a kötődést a testvérkéhez...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!