Elmehet a baba ha emelgetek?
A fiamat én is emelgettem 12-13 kilóval, éjszakákon át cipeltem, igaz az első 3 hónapban nem is tudtam, hogy terhes vagyok, úgyhogy ez az "izgalom" kimaradt az életemből :-)))
13 kg-tól, ha nem hirtelen emelsz és amúgy minden OK, jó helyre és jól van beágyazódva,... semmi baj nem történik (az első hetekben szokták óvni a kismamákat, amíg a beágyazódás körül lehetnek gondok, és az utolsó hetekben, nehogy idő előtt megrepedjen a magzatburok...)
De ha nem muszáj, akkor úgysem fogod a gyerkőcöt emelgetni, mert egyre kellemetlenebb lesz, a növekvő pocak miatt is...
Én a második kérdésedhez szeretnék hozzászólni.
Én is teljesen babonának véltem a dolgot, egészen addig, amíg:
37 hetes terhes voltam, amikor a konyhai tevékenykedésem során valamilyen úton módon jobb oldalt lent véletlenül megszúrtam magam a késsel. Bénán tettem le a pultra, túllógott a hegye, én meg "hozzányomtam" a hasam. Nem volt komoly sérülés szerencsére, bár egy picit még vérzett is, és annak ellenére, hogy nem volt egyáltalán mély seb, egy pici heg marad a hasamon.
A Kislányomon ugyanott van egy anyajegy, ami az idő előrehaladtával egyre sötétedik be.
Szóval cáfolnám, hogy babona.
Egyébként tök szexi helyen van.......felnőtt korában tetszeni fog neki, hogy van egy ilyenje :-)
a 23:37-vagyok
Bárki is volt az, köszönöm a lepontozást! Esetleg az illető megindokolná tettét, hogy ugyan mi rosszat mondtam?
Ezzel az erővel én is lepontozhatnék mindenkit, aki ezt írja, hogy emeljen nyugodtan, ha meg kell születnie a babának, akkor úgysem megy el. Én nem így gondolkodom, mégsem pontoztam le senkit, hisz joga van a véleményéhez.
"Az emelgetésekre próbálj vigyázni, bár én is azt vallom, hogy amelyik baba egészséges, annak nem árt. "
Ezt a csacsiságot honnan az úristenből veszitek? Azt, hogy nem árt egészséges terhességnek az emelgetés?! Nőgyógyásszal megbeszéltétek ezt a kérdést, vagy csak hasraütésszerűen adunk ilyen tanácsokat a kismamának?
Igen árthat az emelgetés! Nem terhesen is árthat a nőknek ( a méhet felfüggesztő szalagrendszert nyújtja, ami előbb-utóbb inkontinenciához is vezethet), terhesen pedig lepényleválást, hematómát okozhat, nem beszélve arról, hogy az ilyenkor nagyobb terhelésnek kitett gerincnek sem tesz jót.
Kérdező kedves, az orvosodtól kérdezd meg az erre vonatkozóakat, mert ő fog tudni felelősséggel nyilatkozni az ilyen kérdésben. Pár hetes kismamaként nekem eszembe nem jutott gyerekeket emelgetni, pedig velük dolgozom és imádom őket. De ebben az időszakban ez nagyon nem tesz jót.
más gyerekét nekem se jutott volna eszembe emelgetni!
egyébként igen, beszéltem a nőgyógyásszal anno, és azt mondta, úgy van kitalálva a női szervezet, hogy el tudja látni, ami sorsából eredendően meg van írva (nevezetesen hogy az utódok lógnak az emberen, mint a kismajmok...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!