Terhesség alatt lehet DNS tesztet csináltatni a babán?
az h mind2 szülőd AB-s, abból te egyértelműen lehettél A-s. mind a 2 szülő az A gént adta. ha mind a 2 a B-t adta volna, akkor B-s lennél. ha az egyik az A-t , másik a B-t akkor lennél csak AB-s.
ha az egyik szülő 0-s. azt jelenti h 00-a másik As(vagy Bs)= 0A(0B). akkor lehetsz 0-s (a 0as szülö nem tud mást adni, az A-s v B-s is adja a 0-ját)vagy lehetsz A-s(B-s) mert kapsz egy 0-t és egy A-t(Bt)
ha az egyik szülő 0=00, a másik AB-s na akkor van az, h csak A-s vagy csak B-s lehet a gyermek. AB-s, 0-s kizárva.
szoval nem olyan egyszerű ez a vércsoportosdi sem, igencsak többesélyes. (eü fősulit végeztem, tanultam genetikát)
hello
ez a vércsoport dolog tényleg nem egyxértelmű h az kell legyen am a szülők valamelyiké.
szerintem sem az egy tabi kimaradsa napján estél teherbe.kizárt.tudtommal uganugy van peteérés fogamzásgátló szedésekor is, a gyógyszerek a beágyazódást gátolják meg. ahogy én hallottam.
A születés előtti apasági vizsgálat végzése nem tartozik az illegális tevékenységek közé, ezt minden további nélkül meg lehet csinálni, ugyan bonyolultabb mint a normál apasági vizsgálat (el kell különíteni ugyanis az anyai és a magzati sejteket egymástól), de azért nagyobb gond nélkül elkészül.
A mintavétel a lényeges kérdés: ugyanis önmagában az apasági vizsgálatért Hazánkban nem végeznek mintavételt, ez ugyanis invaziv eljárás. A mintavételnek két formája lehetséges: a terhesség 11-12 hetében a chorion boholy biopszia (méhlepényből vett szöveti minta); illetve a 12-16 hét között az úgynevezett amniocentézis, amikor a magzatvízből történik a mintavétel. Az ilyen mintavételt csak akkor végzik el, ha klinikai genetikai vizsgálat miatt indokolt (önmagában az apasági vizsgálat elvégzése miatt nem). Az indikációt a klinikai genetikus javaslatára szülész nőgyógyász állítja fel, és végzi is el, pár órás beavatkozás.
A vércsoporttal kapcsolatos információk a korábbi válaszok között finoman fogalmazva is minden alapot nélkülöztek, kivéve azt, amelyik már részletesebben bemutatta, hogy nem is olyan egyszerű ez az egész.
A születés előtti (prenatalis) DNS alapú apasági vizsgálattal kapcsolatban további inormációkat, illetve kérdésre választ is adunk a www pont dnskozpont pont hu honlapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!