Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha szívzörejem van, mennyi az...

Ha szívzörejem van, mennyi az esélye hogy nem szülhetem meg a babámat? ÉS árthat e a babának az én lelki állapotom?

Figyelt kérdés
2011. júl. 25. 17:03
 1/4 anonim ***** válasza:

1. Nekem a 3. terhességem alatt derült ki, hogy szívzörejem van. Legalábbis állítólag. A 18. heti belgyógyászati vizsgálaton mondta a doki (gyanúsan sokáig hallgatott, meg is ijedtem). Be is utalt kardiológiára. Ők is megvizsgáltak, azt mondták, a terhesség velejárója. Viszont a belgyógyász mondta, hogy most már minden évben egyszer nézessem meg, mert sokan elbagatellizálják (orvosok is) és később gond lehet. Lassan mennem kéne újra. Szóval visszatérve, nekem semmilyen problémám nem volt emiatt. Szülésnél sem. Mindháromszor sima és gyors szülésem volt.

2. Gondolom a lelki állapot alatt valamiféle stresszt értesz. Na, nekem abból bőven kijutott. Félidőig minden oké volt, utána mint derült égből jöttek a komoly problémák a családban. (Betegség.) Teljesen ki voltam borulva, sírtam, aludni alig bírtam. Szóval nagyon rossz volt. Mellette meg aggódtam a babáért, hogy most mennyit ártok ezzel neki. Meg ha megszületik, biztos sírós, nyugtalan baba lesz. Na, ehhez képest született egy tündéri, örökké mosolygós kislányom, akivel semmi gond nincs. Nagyon könnyű vele az élet. Nagyon keveset sír, nem volt hasfájós se. Mondjuk én 32 hetesen kórházba kerültem, mert el volt maradva a fejlődésben 3 héttel. A méhlepénnyel volt gond. Nekem szent meggyőződésem, hogy ezt a stressz okozta, de végül jól alakultak a dolgok.

Nálad mi a helyzet?

2011. júl. 25. 17:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Szia, nekem sok-sok extrasistole-m van, nem tudom ezt érted-e szívzörej alatt? Én már 100 orvosnál voltam, mindegyik azt mondta, hogy nem indokol kezelést a terhesség során sem. Neked vannak tüneteid, vagy csak az orvos vette észre?
2011. júl. 25. 17:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Hosszú ideig voltam szívbeteg, kezeltek is vele.Egy autóbaleset következménye volt a dolog. Most kiírtak szívultrahangra.A doki nem mondott semmit, csak annyit, hogy majd eldől... Ez jelenthet valamit?
2011. júl. 25. 17:44
 4/4 A kérdező kommentje:
ami pedig a stresszt illeti, nos, még csak 8 hetes vagyok, párom nem igazán akarja a gyereket, nem érzi rá felkészülve magát. Én viszont akarom, mert már volt egyszer műtve a méhem cisztával, és e miatt megvan a meddőség esélye is. Akarom a babát, jobban szeretem mind bármi mást a világon. Erre értem a stresszt.
2011. júl. 25. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!