Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi volt eddig a legbutabb...

Mi volt eddig a legbutabb /legfurabb tanacs, amit "a nagyon okosok" adtak neked a terhessegeddel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Miert van az, hogy akik "ezer" eve szültek azt hiszik, hogy azota csak ök tudjak, hogy mi a helyes ill. a helytelen, es folyamatosan osztjak az eszt. :) Nem is gondolnak arra, hogy azota mar annyi minden megvaltozott. Ugy gondolom ezert megerdemlik, hogy mi most kibeszeljük öket. :)
2009. ápr. 4. 18:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem az örök kedvencem, a "kettő helyett eszel", és tolná az arcomba a kaját egyfolytában (férjem nagymamája). Minden egyes alkalommal megkapom tőle, hogy nem híztam semmit, tuti nem eszem rendese, éheztetem a gyereket, meg ilyenek.

Aztán beszólt, hogy vágassam le a hajamat, mert terhes vagyok(nem igazán értettem az összefüggést, mire anya felvilágosított, hogy a mamáék idejében még ez volt a szokás, ha férjhez mentek hosszú hajnak lőttek).

Aztán, miért akarok én természetes úton szülni, mikor a császár egyszerűbb (férjem nagynénje), hozzáteszem 35 éves, és nem szült és nem akar gyereket...(a tapasztalt róka...:D)

Nagyjából ez amivel őrületbe lehet kergetni:D:D

És Te? Miket "kaptál"?

31 heteske

2009. ápr. 4. 18:36
 2/14 anonim ***** válasza:
73%

szia!

Én nem karok védeni ezzel senkit , csak egy példa.

Egy rokonomtól kaptam babás könyveket. Ilyen 80anas években irt könyvek a nagy része.Jókat somolyogtam magamban , hogy na , akkoriban vajon mit tehetett , mit nem a terhes nő , hogyan "képzelték" a terhesség folyamatát, vagy a szülésről mit irtak? stb.

Beleolvastam , és leesett az állam. Dettó ugyanaz , mint ami most divatos szöveg a neten ,pl.a toxoplazmózis is benne volt, pedig azt pár éve "kapták fel". Avagy. Szerintem nem a kibeszélés jó sokszor, hanem a meghallgatás. Lehet , hogy van1-2 dolog , ami megváltozott, de összességében a terhességi folyamat ugyanaz. Mindenkinek lehet amellett külön elképzelése , az nem baj, de néhány valóban jótanács sosem árt!!!!:))

1 km

2009. ápr. 4. 18:42
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

"csaszaroztasd magad, az nem faj annyira" (rettegtem a csaszartól, erre ilyet mond anyám..) (szerencsére termeszetesen szultem)

"ha ikreid lesznek, az egyik haljon meg, imádkozom érte" (ezt azóta se bocsátom meg neki, neha eszembe jut, hogy mi lett volna, ha ikreim lettek volna, meg tudom, hogy hulyeseg, de neha arra gondolok, hogy emiatt nem lettek ikreim)

2009. ápr. 4. 19:03
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

engem anyósom paráztatott éjjel-nappal azzal,hogy mivel kívántam a csokit,biztos cukros vagyok... szélesedett a csípőm,lány lesz (fiú lett :))) )

ne sétáljak,egyek rendesen, ne igyak annyit,mert sok lesz a magzatvizem :)); ha túl sokat megyek nehéz szülésem lesz... jajj, szerencsére semmi nem jött be neki :))

2009. ápr. 4. 19:38
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem is állandóan tömni akarnak.

Viszont nekem hármasikreim vannak, ezért az előbbi hozzászólás (az ikrekre vonatkozólag) nagyon felkavart! Hogy mondhat valaki ilyet????

Mivel veszélyeztetett terhes vagyok, a napjaimat itthon töltöm, így nem sok "okosságot" hallok. De ha mégis, akkor a három babával kapcsolatban akar mindenki kiokosítani, hogy mit hogy kell, és milyen lesz majd. Hozzáteszem ezeknek az embereknek nincsenek hármasikrei, sőt még kettes ikrei sem. Ezért nem tudom, honnan tudják, milyen lesz majd...

A családom szerencsére nem akar kiokosítani, de azért "jó" tanácsokkal próbálnak ellátni. A legjobban azt bírom, amikor a család egyik fele azt mondja, hogy egy ágyba kell majd őket tenni, a másik meg azt, hogy külön ágyba. Jól összevitatkoznak, én meg jókat szórakozom! Úgyis én fogom eldönteni, meg a párom! :D

2009. ápr. 4. 20:15
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Az en kedvencem "Vedd ki a koldok piercinget ,mert az osszekottetesben van a baba koldokzsinorjaval...."... anyosom ... Hozzateszem vedono szakra jartam ,talan kicsivel tobb anatomiai konyvet nyitottam ki mint o...
2009. ápr. 4. 21:10
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk is ment az észosztás anyósom részéről. Persze ő csak jót akar, meg csak tanácsot ad, de ha nem fogadod meg, 2 napig bőg, meg 1 hétig durcázik. ( érzelmi zsarolás - szerintem) Ha valamelyik ötletét ki is próbálom, előtte mindig rákeresek a neten. Néhány alkalommal jól is tettem, hogy nem hallgattam rá.

1 jó ötlet - székrekedésre igyál jó erős szűzteát!

Igaz, hogy terhesség előtt szoktam inni ilyen esetben, de most valahogy rossz érzésem volt a dologgal kapcsolatban. Kiderült, terhesen nem ajánlott a fogyasztása.

2 jó ötlet - a félidőtől morzsolgasd a mellbimbódat, hogy megedződjön, mire jön a baba!

Utánanéztem, a mellbimbó ingerlése oxitocin hormontermelést okoz, ami méhösszehúzódást, ami meg szülést. Félidősen, mi???

3 jó ötlet - előfordul erős fronthatásnál, hogy jojózik a vérnyomásom, és rosszul vagyok. Erre az tanácsolja, hogy vegyek be Frontint, ami ugye nyugtató, mert annak idején vele is szedetni akarta az orvos a Xanaxot. De ő sem vette be. Akkor nekem mért mondja, hülye vagyok, és beszedem? Köszi, de nem.

Szóval, vannak okos ötletek. Egy kicsit furcsa ahogy kezelik a terhességemet apósommal. Ha vesznek valamit nekem (pl. egy felső, vagy egy tábla csoki), akkor úgy adják oda, hogy ezt a Gergő kapta ( a pocaklakót fogjuk így hívni). Tehát véletlenül sem én, hanem az unokájuk.

De mindegy! Csak attól félek, hogy ha megszületik, akkor jönnek csak igazán az okosságok, meg a tanácsok,.

2009. ápr. 4. 21:32
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyósom se volt piskóta amikor terhes voltam:Ne nyújtozkodjak,mert megnyúlik a köldökzsinór!155 cm vagyok tehát mindenért nyújtózok ami magasra van téve!

-Ne igyak savanyúságlevet(mindig megiszom),és ne egyek hideget mert foltos lesz a baba.

-Ne guggoljak mert kinyílik a méhszájam!

Most 10 hós a babám,és nem nyúlt meg a köldökzsinór,nem lett foltos a babám,és nem nyílt ki a méhszájam idő elött!

2009. ápr. 4. 21:53
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

:-) nekem az tetszett, amikor azt mondták ne nyúljak fel, mert a nyakára tekeredik a gyereknek ettől a köldökzsinór.

de az tetszik, hogy bármit megkívánok ugrik a család :-), mert anyósom szerint ha valamit nem kapok meg, amit szeretnék, akkor még a gyerek is elmehet.

amágy a hsa formájából való tippelgetés, vagy a zsepis fiú-lány teszt (ha a közepén fogod meg, amikor felveszed, akkor kicsíped a közepét, és lány, ha a szélét fogod meg, akkor meghúzod, tehát fiú...). na meg az agyon ajnározott jónás-módszer, vagy maga joshi bharat, aki a fiamat gyönyörű kislánynak látta....sorolni sem lehet mennyi tévhit és hülyeség van köztudatban a gyerekkel kapcsolatban, talán semmi mással kapcsolatban nincs ennyi!

2009. ápr. 4. 21:56
 10/14 A kérdező kommentje:

Sziasztok, köszönöm a hozzaszolasokat. Gyorsan leszögezem, hogy termeszetesen a tanacsok sosem artanak, de en most konkretan azokra gondoltam, amik sületlensegek. Amiket eddig ram zudiottak :

Egy közel hetven eves rokonom, amikor büszken meseltem neki, hogy kislanyom lesz : "na, akkor keszülj fel, hogy legalabb egy fogad ki fog hullani, mert nekem is kipotyogott... " -legszivesebben azt valaszoltam volna, hogy : -Jol latom? Legalabb 5 lanyt szült ???? :)

Komoly szidalmakat kaptam mert

1: naponta iszom a cappuchinot, (megjegyzem doki ajanlotta, mert baromi alacsony a vernyomasom, )

2: valamint 6 honaposan repülöre mertem szallni,

3: festetem a hajamat

4:amikor egy ismerösömnek mondtam, hogy kezd vizesedni a labam, ravagta, hogy : igyak vizhajto teat !!!!! Erre gyorsan közöltem vele, hogy " hat a magzatvizre azert meg szüksegem lenne... "

Avagy a multkor törtent: madartejjel kinaltak, de en baromira nem kivantam, ezert köszönettel visszautasitottam. Erre közöltek velem : "marpedig ezt meg kell most enned, mert különben nem lesz tejed." Marcsak babonabol is megettem, mert feltem, hogy zakatolni fog ez a negativ megjegyzese a fejemben. Utana meg persze rosszul voltam, majdnem hanytam töle...

Amugy nekem is mondjak a kajalasoknal folyamatosan, hogy "egyel csak, igy lesz eröd a szüleshez!"

..... majd meg gondolkodom, biztosan csomo van meg, csak most nem jut az eszembe. :D

2009. ápr. 4. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!