Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kivagyok keszulve kerlek...

Kivagyok keszulve kerlek adjatok tanacsot?

Figyelt kérdés
2 gyerekem van egy 4 eves lanyom es egy 19 honapos fiam tegnap a tesztem pozitiv lett ugy estem teherbe hogy vedekeztunk teljesen ketsegbe vagyok esve nem akartam 3 ik gyereket, gyogyszert szedek panikra es lehet hogy terheseg alatt azt nem is szedhetem. a dokihoz majd jovoheten tudok menni! mit tegyek ? elvetessem vagy megtartsam? ketsegek kozott vagyok, amugy ha megtartanam ez a baba is csaszaros lenne
2011. júl. 22. 13:40
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Bár én nem vagyok pánikbeteg, ehhez nem tudok hozzászólni. Viszont amikor megszületik a 3.gyermekem a kicsi mindösszesen csak 14 hónapos lesz. Én ezért estem kétségbe, mikor 5 hónapos baba mellett megtudtam, hogy jön a következő. Ráadásul, ahhoz, hogy rendesen elférjünk a lakásba, tetőteret kell beépíteni, amit későbbre terveztünk. A férjemnek sajnos nincs folyamatos munkája, mert épitőipari vállalkozónál dolgozik, és mint tudjuk ott nem túl rózsás a helyzet. Viszont miután kibőgtem magam, 2 hét után túlléptem ezen, hiszen az első pár évben a pelenkán kívül nem igazán kell költeni a kicsire, hiszen mindene megvan a nagyobbakról. Ahogy a környezetemben is láthatóvá vált a pocakom, mindenki kezdett sajnálni, milyen nehéz lesz két ilyen pici gyerekkel. Tény, hogy biztos nem lesz könnyű, de ma már büszkén válaszolom, hogy más is túlélte, és csak az első pár év lesz nehéz, utána már könnyebb lesz,mintha csak egy pici lenne, hiszen segítik egymást és mindig lesz játszópajtásuk. Bár én abból a szempontból könnyű helyzetben vagyok, hogy a férjem, és mindkettőnk családja teljes mértékben támogat, hiszen valamiért ez a baba mindenképpen le akart születni hozzánk. Mindig viccelünk is vele, hogy a most 10 hónapos bátyjával nagyon megbeszélték odafönnt, hogy találkozni akarnak még.

Én igyekszem a pozitív oldalát nézni, és ha figyelembe veszem, hogy nagycsaládos leszek, sok támogatást is kaphatunk oviban, iskolában. És ezt miért ne vegyem majd igénybe? Hiszen az államnak elég sok pénzt fizetünk be, valamennyit legalább vissza is kapjunk.

2011. júl. 22. 17:48
 22/27 A kérdező kommentje:
koszonom szepen hat kaptam hideget meleget is... en ugy gondolom hogy nem volna erom megolni egy gyermeket akarhogyan is ha meg ez az en kenyelmemet is szolgalna ugyhogy igy eldontottuk a ferjemmel meglesz tartva az anyagiak nem lesznek gondok,ugy gondolom karpotolni fog mindenert!
2011. júl. 22. 22:10
 23/27 anonim ***** válasza:
:) Nagyon örülök a döntéseteknek!!!!!!
2011. júl. 23. 18:24
 24/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is pánikbeteg és depressziós voltam, ráadásul úgy estem teherbe, hogy szedtem gyógyszert. Nekünk első baba lesz pont a gyógyszerszedésem miatt. 4 évvel ezelőtt már volt egy terhességem és elvettettük, mert féltünk, hogy milyen hatással lesznek a gyógyszerek a picire. Azóta is bánom a dolgot, mert ha megtartottam volna akkor 2 hónap múlva 2 gyermek anyukája lennék. Most úgy döntöttünk, hogy kivizsgáltatjuk a dolgot. Voltam genetikai tanácsadáson és azt mondták, hogy az a gyógyszer amit én szedek nem indokolná a terhesség megszakítását, csak a szülés előtt le kell tenni. Most már ott tartok. hogy még pár napig szedem és utána nem. Mondjuk lehetséges, hogy a szülés után újra szednem kell, és így nem fogok tudni szoptatni. Arra figyelj nagyon, hogy milyen pszichiátert választasz, mert hajlamosak félvállról venni a dolgot! Ne hagyd magad! Jól gondoljátok át a férjeddel, biztos a legjobb döntést fogjátok meghozni! Ne idegeskedj, minden meg fog oldódni!

32 hetes kismama

2011. júl. 23. 23:13
 25/27 A kérdező kommentje:
2 eves elmult a kincsem es itt szuszog a szerelmem melletem :) haaat egyszeruen imadom kiralynom :)
2014. jún. 18. 04:51
 26/27 anonim ***** válasza:
Első válaszolód voltam. Nagyon örülök, hogy így alakult! Sok erőt, boldogságot az egész családnak!
2014. jún. 18. 08:44
 27/27 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen. Koszonom :)) hat nem most tettem fel a kerdest az tuti :)
2014. jún. 18. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!