Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik a vetélést befolyásoló...

Mik a vetélést befolyásoló tényezök?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 2. 14:29
 1/9 edus83 ***** válasza:
Ezt szerintem nem lehet meg mondani,de általában a stressz,a nem megfelelő genetika ha esetleg emelsz,vagy forró vízben fürdesz:((!!De mind ezek ellenére van aki nagyon boldog semmi probléma és mégis fel szívódik a picike:((!!Ezt nem lehet ezt erintem pontosan tudni:((
2009. ápr. 2. 14:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt találtam, azt hiszem elég kimerítően taglalja a lehetséges okokat."A spontán vetélések okai: rendkívül sokrétűek, legtöbb esetben a közvetlen okot nem is tudjuk pontosan meghatározni.

1.) Anyai okok: legtöbbször felismerhetőek és meg is szűntethetőek. Jellemző, hogy anyai okok miatt leggyakrabban a 8-10 hét után következik be a vetélés. Ilyen okok

- A méh fejletlensége

- Myoma uteri

- Károsodott méhfal, a méhen végzett korábbi műtétek és sérülések hegesedést okozhatnak, ami akadályozhatja a terhes méh zavartalan növekedését.

- A méh kóros helyzetváltoztatásai

- A méhnyak elégtelenség, amely lehet veleszületett vagy szerzett.

- Endokrinológiai zavarok: cukorbetegség, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, mellékvese betegség.

- Mechanikus és pszichés traumák: megterhelő fizikai munka vagy pszichés trauma is okozhat vetélést.

- Fertőzések, anyagcserezavarok, toxikus ártalmak: akut fertőző betegségek a placenta fertőzésével okozhatnak vetélést. Krónikus mérgezések – benzol, ólom, higany – munkahelyi károsító anyagok, dohányzás, kábítószer, alkoholizmus szintén vetéléshez vezethet.

2.) Apai okok: az ismétlődő vetélések hátterében gyakran a hímivarsejtek rendellenességeit lehet kimutatni.

3.) Fetalis és placentáris okok: kromoszóma defektusok, a beágyazódás zavarai, az embrió és a boholyképződés rendellenességei tartoznak ide.

Szokványos vetélésről akkor beszélünk, ha kettőnél több egymást követő terhesség vetéléssel fejeződik be.

Oka lehet:

- A méh fejletlensége, vagy egyéb fejlődési rendellenesség, abban az esetben, ha az egymást követő terhességek mind hosszabb hordási idő után szakadnak meg.

- Genetikai okok: ha a koraterhességek elvetélése közel azonos időben történik.

- Cervix elégtelenség: ha a 16-20 hét után közel azonos időben következik be a Vetélés. Csaknem mindig fájások nélkül nyílik meg a cervix és reped meg a burok.

A szokványos vetélés az ok tisztázása után gyógyítható: hormonterápiát, tocolysist alkalmazunk és/vagy cerclage-műtétet végzünk. Genetikai tényezők igazolása esetén a genetikai tanácsadás véleménye az irányadó."

2009. ápr. 2. 14:36
 3/9 A kérdező kommentje:
Azt mondják ha egy kismamának hányingere van az védi a magzatot elvileg én most vagyok 8 hetes .És azért kérdeztem mert nekem vol egy vetélésem már meg kellet szülnöm mennyi a valoszinüsége,hogy most nem lesz az orvosom azt mondta kicsi az esély de én azért félek?!
2009. ápr. 2. 14:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, nekem sosem volt hányingerem, 4 gyerekem van..de a dokinak biztosan igaza van..A hányingert a hormonok okozzák egyébként. Az unokahúgom is borzasztóan hányós (szegény), mindkét babájánál 6-7 kilót fogyott az állandó hányástól. Most várja a 3. babát, most is émelyeg.. Biztosan nem lesz semmi baj nálatok se! Föl a fejjel, igyekezz pozitívan gondolkozni, az jó a babának is!!! :)))
2009. ápr. 2. 14:45
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.
2009. ápr. 2. 14:46
 6/9 edus83 ***** válasza:
nekem is volt vetélésem és most vagyok 6hetes és rettegek minden nap de nekem is ezt mondta a dokim,hogy ha hányok émelygek az jó:))!!És valóban eddig minden rendben:))!!Ne aggódj te sem minden rendben lesz:))
2009. ápr. 2. 14:51
 7/9 A kérdező kommentje:
Hát remélem nem lesz baj mert ettöl rosszab nincs hogy mindig azon aggodni,hogy minden oké lezs.Kitartás neked és drukkolok,hogy nálad is minden okés legyen.
2009. ápr. 2. 14:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem is volt pár vetélésem,kettőt ebből megkellett szülnöm,iszonyú volt,együttérzek veled!A vetélések után és közben születtek egészséges gyerekeim is,rendes időre!Ne aggódj!Szedj elevitet vagy valamilyen magzatvédő vitamint!Én csak folsavat és e-vitamint szedtem!Boldog babavárást!Jó egészséget!
2009. ápr. 2. 15:22
 9/9 edus83 ***** válasza:
6hetes kis mami vagyok:))!!Nagyon szörnyű lehetett neked ,hogy még meg is kellett szülni ez borzasztó!!De most minden jó lesz nekünk szép idő van,jobb a kedvünk is:))!!!És én úgy vagyok amíg hányok émelygek addíg minden rendben van:))!!Szép napot és pozitív hozzá állás,bár ezt nagyon könnyű ide le írnom de nehéz meg valósítani!!De nekünk is lehet már szerencsénk:))
2009. ápr. 2. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!