29-hetes kismama! Ha valakinek gombás fertözése van a terheség alatt, és nem múlik, annak nem lesz egészséges a picúr?
Szia! fura, nekem azt mondta a doki h canestent nyugodtan használjak és itt a fórumon is sokan írták. Viszont azért nézesd meg magad: lehet másmilyen fertőzés is, arra canesten nem jó és főleg, ha nem múlik, akkor mindenképp menj el vizsgálatra, mert magából a kezdeti fertőzésből nem nagyon van gond, de abból igen, ha elhanyagolják.
Amúgy megnéztem a canesten leírását. Benne van, hogy terhesek használhatják, a hüvelytabláttára, hogy terhesség esetén az aplikátor elhagyható. :-)
Van, aki a hormonok miatt az egész terhessége alatt küszködik ilyen-olyan hüvelyfertőzéssel, amit folyamatosan kezelni kell, ettől ne izgulj, nem lesz baja a babának. Sokkal inkább lehet baja, ha nem kezelik, koraszüléshez vezethet!!!
A Canesten használható, de az is jobb, ha a receptre kapható verziót használod, ami recept nélküli, abban szerintem kevés a hatóanyag ( amúgy egész terhesség alatt használható!!! ) Amit még terheseknek felírnak általában, az a KLION-D, bár irritálja a hüvelyt, de nagyon jó, mert kombinált hatóanyagtartalmú, nem csak gombás, hanem egyéb fertőzést is hatékonyan kezel. Nekem pl. a 25-ik héttől nyitva van a méhszáj, és bár semmilyen fertőzésem nincs, mégis a terhesség végéig heti 2-3 alkalommal kell használnom, nehogy feljusson valamilyen kórokozó a magzatburokig (sajna a belső méhszáj is nyitott) Úgyhogy szerintem az orvosok is úgy vannak vele, hogy kevesebb mellékhatással jár a hüvelykúp, mint amekkora galibát egy nem kezelt vagy lehetséges fertőzés okozhat.
Én a terhesség alatt vagy 1 hónapon át küzdöttem a gombával, kb a 25.hét körül. Először felírt valamit a doki, attól nem múlt el, aztán mondta, hogy használjak canestent. Három darab van egy dobozban, abból el kellett használnom összesen három dobozzal, mire elmúlt.
A babám teljesen egészséges, 4 hónapos!!
Ne izgulj a babád miatt, csak kezeld ki magadat mielőbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!