Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha mar 17 hetesen ereztem...

Ha mar 17 hetesen ereztem mozogni a babamat, az azt jelenti hogy hamarabb fogok szulni?

Figyelt kérdés
mondjak hogy fontos megjegyezni a datumot amikor eloszor ereztem hogy megmozdult, mert ha jol tudom ehhez is viszonyitjak a szules idopontjat.na most nekem mar a 17.heten eszlelhetoek voltak a mozgasok, talan mar a 16.heten is csak meg nem voltam benne biztos.a mensi es az UH alapjan aug.19.-re vagyok kiirva.a mivel korabban mozdult meg a baba 3 hettel mint a sablonos 20.het, ezert a harmadik idopont korabbra lesz hozva?
2009. ápr. 2. 11:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan jól írtad! Sablonos 20 hét! Ezt nagyon nem kell készpénznek venni! Simán túl is hordhatod a babád! Semmit nem jelent, hogy már a 16-17. héten érezted! Maradj az aug 19-ben! Mondjuk a végén úgyis a babád mondja meg, hogy mikor jön! :)
2009. ápr. 2. 11:03
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez a számolási mód még főleg anyáink idejében volt divatban, amikor még nem volt ultrahang, így az orvosok is csak "totóztak" a szülés időpontját illetően. Manapság már ultrahanggal állapítják meg a baba pontos korát, és a szülés időpontját, ezt nem "írja felül" a magzatmozgás érzékelése.
2009. ápr. 2. 11:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én menzi alapján október 15 - re voltam kiírva, mozgás alapján pedig szeptember 29 - re ( a 14 - 15. héten éreztem a mozgását, azt mondták első babánál túl korai). Szeptember 29 - én meg is szültem, de az orvosom végig az októberi dátummal számolt, mert az a biztosabb. Az nagyon ember függő, ki mikor érzi meg először a mozgásokat, ő legalábbis ezt mondta. Az utolsó menzi dátuma, ha tudod pontosan, nem nagyon csal meg. A baba súlya alapján meg össze - vissza dobálta az időpontot.
2009. ápr. 2. 11:14
 4/9 A kérdező kommentje:
akkor valoszinuleg megmarad az aug.19 idopontkent ha mar ketszer UH es mensi alapjan is ugy szamoltak, gondolom mar csak nem hozzak harmadjara 2-3 hettel elobbre, az mar abszurd volna.max.1-2 nap elteres lehet.hetfon megyek UH-ra, mar a harmadikra es gondolom hogy a baba merete ezuttal is egyezni fog a kiszamolt hetek szerinti meretekkel
2009. ápr. 2. 11:18
 5/9 A kérdező kommentje:

kedves utolso valaszolo:

eloszor is koszi a gyors valaszt.ezek szerint te hamarabb szultel mint a mensi szerint kiirt idopont kb. 2 hettel.te tudtad kb. hogy mikor fogant a babad?ezek szerint te 38 hetre szultel.akkor valoszinu hogy a megmozdulas alajan en pl. juliusban fogok szulni?vagy aug.elejen?ami egyuttal azt is jelenti hogy korabban fogant a babam?

2009. ápr. 2. 11:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Jan. 8 - án volt az utolsó menzim és ez volt az első hónap, hogy próbálkoztunk a babával. A peteérés körüli időpontban voltunk együtt a párommal, de nem minden nap, ahogy kedvet kaptunk, úgyhogy napra pontosan nem tudom megmondani. Szerintem Ti is menzi alapján számolt időpontban bízzatok. Ha érdekel, feltehetem a görbémet.

A 38. hét elején szültem egy kislányt, most 6 hós.

2009. ápr. 2. 11:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A magzat valójában már kb. a második hónaptól mozog, tehát nem a baba érettségét mutatja, hogy mikor érzi meg a mama, hanem hogy az anyuka mikor figyel fel rá, ezért nagyon szubjektív s egyéni.Függ attól is, hol tapadt meg a lepény, hogyan helyezkedik a baba a méhben, mennyi a magzatvíz, stb.

Az, hogy az előző válaszoló korábban szült, amúgy is "benne van a pakliban", a kiírt időponthoz képest majdnem minden baba eltér kisebb-nagyobb mértékben!

2009. ápr. 2. 11:47
 8/9 A kérdező kommentje:
nekem november 12.én volt az utolso mensim elso napja,tartott kb. 5 napig, aztan mi is surun egyutt voltunk, nem szamoltam h. mikor volt p.é. mert mar nem biztam benne h. teharbe esem.november vege fele tobbszor voltunk 1utt. es dec. elejen is, tehat nem tudom. a mensim altalaban 4 napot szokott kesni, tehat a ciklusom se volt annyira hajszal pontos.terhesseg kalkulator szerint kb. november 26-28 an tortent a nagy esemeny. ha a mensi szerint szamitva es az UH szerint is egyezik a szules idopontja akkor feltetelezem hogy nov. vegen fogant
2009. ápr. 2. 12:08
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia. Én is aug19-re vagyok kiirva és már 15hetesen éreztem a babámat. És eddig nem változtatak a dátumon.

Én nem agodom.

2009. ápr. 2. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!