Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az oka, ha a baba picit...

Mi az oka, ha a baba picit hamarabb jön? Nem koraszülésre gondolok, hanem pl ha 37-38 hetesen elindul?

Figyelt kérdés
2010. nov. 3. 17:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Az okokat ritkán lehet tudni. Ma még ennyire nem fejlett az orvostudomány...

SZámos oka lehet annak, hogy a baba korábban netán később jön, mint ahogy várták.

Kezdődhet ott, hogy nem lehet 100%-osan tudni mikor fogant a baba és elég gyakran el van számolva a terhesség.

Ez csak egy ok a sok közül.

2010. nov. 3. 17:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen-igen. Én tudtam mikor fogant a lányom, de nem az szerint számolták, hanem valamilyen táblázat szerint. Így szerintük (orvosok) három héttel korábban jött, más doki szerint 5 héttel. Ugyanis két dokinál is voltam. Szerintem viszont pontosan időre született. Három kiló volt és ötven centi, teljesen egészséges, jól fejlett baba. Már magzatmáz is csak pici volt rajta.Az pedig a szülésre érettség jele.
2010. nov. 3. 17:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Általában nem tudjuk a fogantatás idejét, így sokaknál nem is pontosan a 15. napon történt... tehát ez is belejátszik. Emellett a 38-39. héten már tökéletesen érettek a babák, legtöbb baba nem is a kiírt napon, héten születik. Az enyémnek pl. mind a 4-en a 38. és a 39. héten születtek. Nem lehet mondani, hogy nem voltak érettek, a nagyok 3,5 kiló körüli súllyal, a pici 3 kilóval született, mindegyik 48 és 51 cm közötti hosszal jött világra. Egyébként itt is azt írják, hogy a babák többsége a kiírt időpont előtti két hétben születik meg: [link]
2010. nov. 3. 18:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Én tudom az okot:) Huncutkodtunk a párommal, és hiába finoman, egy erős hidegfronttal kezetráztak és a fiatalúr is úgy gondolta elég neki a benti szűk helyből, 37hetesen 53cm és 3470g volt.

(van egy olyan sejtésem, hogy hiába volt meg a köv havim, a kicsi valahogy túlvészelte, végig nagyobb volt a koránál, pedig percre pontos 28napos ciklusaim voltak, ahogy a nagykönyv... szóval lehet, hogy egy teljesen "időben" 39-40hetesen született törpém van, most 16hónapos:))

2010. nov. 3. 19:48
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálam pl. gond volt, a vesém gyulladt be, így a 37. héten császárral szültem meg a kicsi fiacskámat.
2010. nov. 5. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!