Megnyugtatnátok? Baja lehet a babámnak? Köztes eredményt adott a 12 hetes vérvizsgálat, bár az ultrahangon (genetikai) semmiféle eltérést nem találtak.
A dokim szerint meg kell várni az AFP eredményét (ami mellesleg már az első gyereknél is rossz lett, de hamis riasztást adott), majd menjek genetikai tanácsadásra. De a vége úgyis az lesz, hogy magzatvízvételt javasolnak, aminek viszont 21. hét körül van eredménye. Az viszont még több mint 1 hónap, és én már lassan beledilizek a bizonytalanságba, nem is tudok örülni a babának, mert bennem van, hogy lehet, hogy elveszítem. Tudom, hogy neki ez nagyon rossz, de csak rágódom, mert a családtagjaim megpróbálják elbagatellizálni a dolgot, ők könnyebben homokba dughatják a fejüket, minden döntést rám hárítanak.
Mesélnétek pozitív példákat, ami kicsit talán megnyugtathat, mert sajnos én mindenhol csak a tragikus végű eseteket találom meg...
Akkor én nem jöhetek szóba, mert az én történetemnek is rossz a vége.
Az AFP nagyon sok esetben ad rossz eredményt, téves riasztást. Emiatt csinálják már az integrált vagy a kombinált tesztet. Ha az első babádnál való értékhez hasonló a mostani is, ne aggódj. Tudom, hogy őrjítő ez a várakozás, de mindezt a babádért teszed. És ha a genetikai ultrahang sem mutatott semmilyen eltérést, akkor az már jó jel. Próbáld valamivel elvonni a figyelmedet erről a témáról. Nem tudom, dolgozol - e. Menj sétálni, ha van kertetek, egy kicsit kertészkedni, süttesd a napon a pocakod (az én babám azt szerette a pocimban), élvezzd a terhességed, beszélgess a babádnak, meglátod, minden rendben lesz. Tudom könnyű ezt a gép mögött ülve mondani. Beszélgess más kismamákkal vagy barátnőkkel, vagy én sokat tudtam beszélgetni a férjemmel is erről a témáról, a félelmeimről.
Sok boldogságot! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!