Hogy van ez? Van egy porckorongsérvem már 6 éve a derekamon. Ez mennyiben befolyásolja a szülést? Lehet erőlködni, s az érzéstelenítőt kapni? van hasonló helyzetű kismama? 26 hetes pocakos
Szia! Nekem is sérvem van, 7 éve mutatták ki a lumbális 4-5-ös csigolyán, tehát pont a deréktájon. Én rendszeresen járok neurológushoz és reumatológushoz kontrollra emiatt, így mielőtt a kisfiamat szültem a nőgyógyászom is azt javasolta, hogy kérjem ki az orvosaim véleményét javasolják-e a sima szülést. Elmentem mind a kettőhöz, és mindkettő azt mondta, hogy nem látja akadályát a sima szülésnek. Az epidurált viszont egyik sem javasolta. Ugyanis ha netán a szülés közben nagyon elkezdene fájni a derekad, vagy valami baj történne a gerincen akkor nem éreznéd és nem tudnál szólni a dokinak, hogy valami baj van.
Úgyhogy végül simán szültem epidurál nélkül, és nem történt semmi baj. És a szülés óta sem fáj jobban vagy többet a derekam mint azelőtt.
Ne aggódj! Ha 6 éve van ágyéki gerincsérved, együtt élsz vele, és komolyabban nem akadályoz, akkor a szülés sem fog megterhelést okozni számodra!
A szülőpozíció teljesen biztonságos a gerinc szempontjából, sokkal fontosabbnak tartom, hogy a szülés után jól karban tartsd a hátad, mert a terhesség hormonhatásai miatt fellazult szövetek egy kicsit sérülékenyebbek! ( szülés közben nem tudsz ártani a sérvednek, de az egyre nehezedő baba emelgetésével már nagyon is!) A www.porckorong.hu-n egy csomó infót találsz, hogy hogyan kell emelni, vagy pl. hogy mit érdemes sportolni a sérvvel a szülés után!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!