Mi az a jósló fájás? Milyen érzés?
Menses görcshöz hasonló összehúzódás.
Nekem a 33. héttől volt napi 3-4 alkalommal ilyen, de keményedéseket, amik fájdalmatlanok voltak, már a 20. héttől éreztem. (38. hétre szültem.)
Normális ne aggódj!
A hasadra/méhed környékére engedj ilyenkor meleg vizet; ha elmúlik akkor csak jósló :o)
Nekem nem voltak görcseim hanem a fenekem fájt vagyis székelési ingerem volt csak.Kis történetet had osszak meg:
Jártam minden hova:szülés felkészítőre,jógára...stb a létező összes helyre.Mindenhol azt mondták ha nem kemény a hasam nem görcsölök akkor sem jósló sem szülés jele nem valószínű.A szkelési ingerre is csak jóslót mondtak.Meleg vízzel kell a pocakot zuhanyoztatni vagy a derekat ha enyhüakkor jósló ha felerősödik akkor vannak fájások.Bevágtam az egész tananyago:))
40+2 naposan kórhába kerültem hasmenéssel amire a dokim azt mondta hogy biztos olyan kaját ettem mert hogy az én hasam atán nem keméynedet be.Én úgy éreztem 2 nap után haza engedett 40+4 napos terhesen.Aznap kezdődöt megint a szkelési inger(bocsi máshogy nem tudom leírni de olyan volt mintha a fenekemnél akart volna kijönni a baba de nem lett volna nyílás)erre én nem akartam bemenni mondván engem nem küldenek mégeygszer haz mert ma engedtek el.Azt hitem csak jósló.Este 9-ig vártam mikor apósom felhívta a kórházat hogy a menye nem akar bemenni de ezek a tünetek vannak mit csináljunk:az mondták forró víz meg Magne b6:((Erre a kádba felerősödött minden nagyon fáj a fenekem,hasma még mindig semmit nem éreztem,nem volt emény nem voltak időszerű fájásaim.10kor mentőt hívtak hozzám mert már nem bírtam olyan bélgörcs szerű fájdalmaim voltak.Mentős nagyon bunkó volt hogy miért 1 perces fájásokkal kell szólni siessünk mert nem fogunk beérni.Ht igaza lett majdnem mert a liftbe már ki akart jönni a fiam.....10:50kor már végeztekvelem kezembe a kisfiam,varratok stb.Ennyit arról hogy nem minden nő ugyan azt érzi mint mások.Persze fogadott dokim épp családi összejövetelen volt így nem volt bentMásnap bejöt nézte a jelentést és csodálkozott ő is hogy nem voltak rutinszerű fájásaim.Én úgy szültem hogy semmi "vajúdásom"nem volt a mérhetetlen popsifájdalomon kívül.Én azóta mindenkinek azt tanácsoltam hogy bármi apró másfajta fájdalmat érezz inkább menjen be potyára minthogy ne kórházba szüljön meg:)))Sok sikert és könnyű gyors szülést kívánok!!!2 éves anyukája:)))
utolsó vok:bocsi a kihagyott,elírt betükért:))
Még annyi a kórházba mikor telefonáltak az ügyeletes dokival beszéltek akinél végülis szültem és ő is nagyon csodálkozott hogy maga telefonált xy helyről akinek csak jósló fájásai voltak??erre én igen:))
Örülök, hogy végül nem lett semmi bajotok és még időben beértetek a kórházba! A magzatvized mikor folyt el?
Egyébként felhívtuk a kórházat, azt mondták, csak akkor menjünk be, ha a fájások szabályos időközönként jelentkeznek és egyre erősebbek vagy ha elfolyik a magzatvíz. Amúgy meg szerdán kell mennem dokihoz. Remélem még egyben leszünk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!