Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS! Valaki gyorsan mondjon...

SOS! Valaki gyorsan mondjon valamit?

Figyelt kérdés
Az a problémám hogy körülbelül már 2hónapja az egész ínyem bevan gyulladva és minden evèsnél csak úgy ömlik a vér belőle,ecsetelem meg kamillàzom de nem jobb. És ma meg azt vettem észre hogy kicsit mozog ès kezd elsorvadni pàr fogam. Nem akarok fogatlan lenni mire megszülök mert àllítólag a baba szívja ki a kàlciumot. Fogorvos meg nem tud vele mit kezdeni mert bevan gyulladva az egész és ilyenkor úgyse csinàlnak semmit. Valamit tudtok ajànlani? 27 hkm
2011. júl. 15. 07:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

mennyi C vitamint szedsz? sürgősen kezd el szedni napi 1000 mg-ot. Nagyon gyorsan segít!

(a c-vitamin hiány jele az ínygyulladás...)

2011. júl. 15. 10:56
 12/20 anonim ***** válasza:
Én a MERIDOL fogkrémet használom. Nagyon sűrűn van inygyulladásom, és fogmosás után még a fájdalmat is csillapítja. Jobb mint a fájdalomcsillapító. Pont a héten sértette meg a fogorvos az inyemet, egy nagy gennyes hólyag lett rajta estére. Alaposan megmostam a fogaim, meg az inyem a meridollal és reggelre leapadt a gyulladás. Ráadásul van belőle szájvíz is amivel még + öblögethetsz is. Bár a vízét még nem próbáltam, mert nekem elég volt a fogkrém is.
2011. júl. 15. 10:57
 13/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is volt ilyen problémám, csak akkor nem voltam terhes. Mindenféle vackot kipróbáltam, sok olyat is amit itt felsoroltak. Kínomban megkérdeztem az ezredik patikust, hogy mit ajánl. 1000mg-os C-vitamin pezsgőtablettát javasolt. Azt mondta oldjam fel 2dl vízben, és öblögessek vele, és kb minden második kortyot nyeljem is le. 1 hét múlva már jelentős javulást éreztem.

2011. júl. 15. 14:58
 14/20 A kérdező kommentje:
A fogkrémet is és az öblögetőt is használtam de semmi hatàsa nem volt csak egy kicsit enyhébben fájt. Akkor most c-vitamint vagy kálciumot kellene szednem?ezek pezsgőtablettàk. Magne b6ot szedtem de most ezt a magnerotot szedem néha ,meg vas tablettàt. Ezek mellé szedhetek még valamit?
2011. júl. 15. 17:25
 15/20 anonim ***** válasza:

Kalciumot mindenféleképpen szedj szerintem. De a legeslegjobbat akkor teszed magaddal ha elmész a fogászatra kérsz egy állapotfelmérést, beavatkozás nélkül és megkérdezed, hogy mit lehetne tenni a folyamat megállapítása érdekében illetve, hogy hogyan lehet ezt kezelni? Azt hogy mit szedsz, magzatvédő vitamin stb. mindenféleképpen közöld, nehogy üsse valami a másikat. Remélem hamar meg fog oldódni!

A gyönyörű 2 éves és a majdnem 14 hetes magzat anyukája

2011. júl. 15. 20:41
 16/20 A kérdező kommentje:
Utolsónak: köszönöm. Hétfőn akkor ràkérdezek a fogorvosnál mitt lehet tenni. A többieknek is köszönöm a vàlaszokat.
2011. júl. 15. 20:51
 17/20 anonim ***** válasza:
A kálciumot és a C vitamint nyugodtan elkezdheted szedni, mert azok nem ártanak. Vitaminok. A magzatvédő mellé is lehet szedni. Valószínű vitaminhiányod is van. Persze az orvost ne hagyd ki.
2011. júl. 16. 07:18
 18/20 anonim ***** válasza:

Még egy kis adalék: a C vitamint nem lehet túladagolni, egészen egyszerűen nem halmozódik a szervezetben és a felesleg vizelettel kiürül. Tegnap sajnos lemaradt, ne haragudj. Nos akkor hétfőn fogorvos és a következőket mondd el neki: pontosan mi a panaszod és mióta áll fönt, az összes tünetet (azokat is amit esetleg apróságnak tartasz), pontosan milyen vitaminokat és mennyi szemet szedsz természetesen azt is, hogy milyen időközönként /van aki csak 2 naponta szedi pl a magzatvédőt ez ezért fontos/, a fogkrémet, szájöblögetőt ecsetelőt stb amit használsz és természetesen a pontos terhességi hetet. Nem feledékenynek vagy butának nézlek, ne ezt vedd le belőle csak egészen egyszerűen van doki aki nem kérdezi ezt ilyen részletességgel meg ahhoz pedig, hogy a legjobbat kapd ezek elengedhetetlenek. Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen ha van kedved írd meg, hogy mi volt!

Jó egészséget!

A gyönyörű 2 éves és a holnap 14 hetes magzat anyukája

2011. júl. 16. 10:50
 19/20 kíváncsicska ***** válasza:
Paradontax fogkrém, kalcium biztos nem árt első körben.Aztán a lehető leggyorsabban fogdoki.Aztán Ő megmondja mi a teendő adott helyzetben.Mert ki tudja lehet elég csak fogkrémet váltanod.
2011. júl. 16. 13:07
 20/20 anonim ***** válasza:
A vitinne-ben minden benne van, ami vitaminra szükséged van!
2011. júl. 19. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!