12-13. héten mennyire pontosan tudják megállapítani az ultrahangon a terhesség hetét? Előfordulhat, hogy majdnem 2 héttel elmérik az adatokat, vagy ennek azért kicsi a valószínüsége?
Lehet eltérés a tényleges kor és a baba méreteiből ítélt kor között. Barátnőm először március elejére lett kiírva, végül január közepe lett belőle, ami nem kicsi eltérés.
Ha a baba nem fejlődik egyenletesen , lehet most visszaírnak, és lehet később meg előrébb írnak.
Ez nem baj, de jó ha te tudod, mikor estél teherbe és mennyi idős vagy(nagyjából )
Szia!
Azért nézik un-n,(általában hüvelyin,mert ugye az jobb képet mutat)a 12 héten,mert akkorra fejlődik ki mindene.Akkor már egy kicsike kis emberke:-))Nem valószínű,hogy tévednek ekkor a korát illetően,mert nem a nagyságrendi méreteiből következtetnek csak a korára,hanem a fejlettségéből,ami ilyenkor szinte még naponta változik.
A méretek egyediek általában,de ebben a korban nem nagy még az eltérés.Ha gond lenne,szólnak.
A szülés kiszámított ideje pedig sosem pontos,csak a várható idejét számítják ki.
Nekem a fiam csak 1 napot késett,a lányom a 42 héten született,és ez a harmadik drágám pedig méreteiben nagyobb,mint az előző kettő volt:-))Már a 12héten is nagyobb volt kicsit,de megfelelt a kora a fejlettségében az idejének.
Az pedig,hogy ekkor 2 hetet tévedjenek,szinte kizárt.
Nézz be a www.babanet.hu oldalra,ott heti uh-képeket is láthatsz róla,nagyon jó leírással.
Minden jót kívánok,boldog babavárást.
Üdv:egy 3-ik babás anyuka
Szia
En elsozor 5 hetesen voltam orvosnal,akkor azt mondta,h 5 hetes a pirinyko,de akkor meg csak a petezsak latszodott.
5 het mulva kellett visszamennem hozza,es akkor azt mondta,h "csak" 9 hetes a baba.
Szoval eloforul ilyen,szerinem.
Persze azota voltam a 12.heti uh-n es ott tenyleg a 12 heti adatoknak felel meg a baba merete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!