Ezt én nem értem. Segítene valaki?
Elméletileg ma vagyok 24 hetes. Ami elméletileg azt jelenti, hogy ha a szokványos formában számolok, akkor 6. betöltött hónapban vagyok.
A szülésem kiírt időpontja november 1.
A kalkulátor szerint viszont:
A teherbe esés legvalószínűbb napja: 2011. február 4. (Ezen a napon tutira nem voltunk együtt a párommal, aznap vesztünk össze de nagyon)
Az első trimeszter vége (12 hét): 2011. április 15. (Április 21-én derült ki a terhességem, aznap voltam 12 hetes...)
A második trimeszter vége (27 hét): 2011. július 29. (A nődokim és a saját számításaim szerint is, a 27. hét az augusztus 4-el kezdődne...)
A szülés várható ideje (40 hét): 2011. október 28.
A terhesség eddigi ideje: 25 hét, 1 nap (24+0 vagyok most...)
Mindezt úgy, hogy 30 napos ciklusaim voltak...
Plusz azt még hozzátenném, hogy tökmindegy, hogy 28, 30, vagy 40 napos ciklusokkal számolok, az utolsó érték mindig ugyanez marad: "A terhesség eddigi ideje: 25 hét, 1 nap"
Teljesen összezavarodtam! Most akkor tulajdonképpen, hanyadik hónapban vagyok?
Például ha te január 28-án voltál együtt a pároddal utoljára attól még megfoganhatott a baba február 4.-én...
Nem aznap esel teherbe amikor együtt vagy a pároddal,max úgy ha tudatosan csináltok gyereket...
A terhességet az utolsó menstruáció napjától számolják.
Nekem október 25-én jött meg utoljára és augusztus 1-re vagyok kiírva.Akkor telik le a 40.hét.
Én amikor kalkulátorral számoltam nekem ugyan azt adta ki szülés dátumra amit a doki mondott.
Matematikailag is összejön, ugyanis egy hónap nem 4 hétből áll, hanem 30 illetve 31 napból. A 9 hónap és a 40 hét között 5-6 nap a különbség.
Betöltötted az 5. hónapot, most vagy a 6-ban de azt még nem töltötted be.
A ciklus hossza kizárólag akkor számít, amikor a teherbeesés lehetséges időpontját akarod megállapítani, amúgy a terhesség hossza nem ciklusfüggő, hanem egységesen 38 hét (illetve az utolsó mensitől számított 40 hét)
9 hónap =9 holdhónap! a valóságban.
egyébként a terhesség 40 hete = 9,5 (sima) hónap.
Ha jól számolom,6,5 (sima)hónapos vagy.
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!
9 hónap = 273 nap.
40 hét = 280 nap.
A kettő között csak 7 nap a különbség, ezért mondják a 40 hétre azt, hogy 9 hónap.
A 9 holdhónap az egész pontosan 36 hét, mert egy holdhónap 28 napból áll. Ne keverd össze.
Ahogy sumergo írta: 5 és fél hónapos terhes vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!