Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ezt én nem értem. Segítene...

Ezt én nem értem. Segítene valaki?

Figyelt kérdés

Elméletileg ma vagyok 24 hetes. Ami elméletileg azt jelenti, hogy ha a szokványos formában számolok, akkor 6. betöltött hónapban vagyok.

A szülésem kiírt időpontja november 1.

A kalkulátor szerint viszont:

A teherbe esés legvalószínűbb napja: 2011. február 4. (Ezen a napon tutira nem voltunk együtt a párommal, aznap vesztünk össze de nagyon)

Az első trimeszter vége (12 hét): 2011. április 15. (Április 21-én derült ki a terhességem, aznap voltam 12 hetes...)

A második trimeszter vége (27 hét): 2011. július 29. (A nődokim és a saját számításaim szerint is, a 27. hét az augusztus 4-el kezdődne...)

A szülés várható ideje (40 hét): 2011. október 28.

A terhesség eddigi ideje: 25 hét, 1 nap (24+0 vagyok most...)

Mindezt úgy, hogy 30 napos ciklusaim voltak...

Plusz azt még hozzátenném, hogy tökmindegy, hogy 28, 30, vagy 40 napos ciklusokkal számolok, az utolsó érték mindig ugyanez marad: "A terhesség eddigi ideje: 25 hét, 1 nap"

Teljesen összezavarodtam! Most akkor tulajdonképpen, hanyadik hónapban vagyok?

2011. júl. 14. 18:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért akarod összehozni a heteket, és a hónapokat. A terhesség 40 hét, 9 hónap. Bármennyire is nem jön ki matematikailag.
2011. júl. 14. 19:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Például ha te január 28-án voltál együtt a pároddal utoljára attól még megfoganhatott a baba február 4.-én...

Nem aznap esel teherbe amikor együtt vagy a pároddal,max úgy ha tudatosan csináltok gyereket...

A terhességet az utolsó menstruáció napjától számolják.

Nekem október 25-én jött meg utoljára és augusztus 1-re vagyok kiírva.Akkor telik le a 40.hét.

Én amikor kalkulátorral számoltam nekem ugyan azt adta ki szülés dátumra amit a doki mondott.

2011. júl. 14. 20:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Matematikailag is összejön, ugyanis egy hónap nem 4 hétből áll, hanem 30 illetve 31 napból. A 9 hónap és a 40 hét között 5-6 nap a különbség.

Betöltötted az 5. hónapot, most vagy a 6-ban de azt még nem töltötted be.

A ciklus hossza kizárólag akkor számít, amikor a teherbeesés lehetséges időpontját akarod megállapítani, amúgy a terhesség hossza nem ciklusfüggő, hanem egységesen 38 hét (illetve az utolsó mensitől számított 40 hét)

2011. júl. 14. 20:42
 4/6 anonim ***** válasza:

9 hónap =9 holdhónap! a valóságban.

egyébként a terhesség 40 hete = 9,5 (sima) hónap.

Ha jól számolom,6,5 (sima)hónapos vagy.

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!!

2011. júl. 15. 09:20
 5/6 sumergo ***** válasza:
5 és fél hónapos, nem 6,5!!
2011. júl. 15. 11:02
 6/6 anonim ***** válasza:

9 hónap = 273 nap.

40 hét = 280 nap.

A kettő között csak 7 nap a különbség, ezért mondják a 40 hétre azt, hogy 9 hónap.

A 9 holdhónap az egész pontosan 36 hét, mert egy holdhónap 28 napból áll. Ne keverd össze.

Ahogy sumergo írta: 5 és fél hónapos terhes vagy.

2011. júl. 15. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!