Hányadik héten mentetek el először a választott gyerekorvosotokhoz? Kell valamit vinni? Miket kérdezett vagy hogy zajlik az egész?
Én a 26. héten voltam nála megnézni milyen orvos.Pont a sógornőm vitte a kisfiát oltásra, és ezt én kihsználtam, velük mentem.Beszélgettem egy kicsit vele.Azt mondta, hogy a receptcsomagért a szülés előtti 1-2 hétben menjek el, és akkor még beszélünk.
Ennyi volt:)
Én a szülés előtt 2 héttel kerestem meg,h ki is ő,recepteket csak adott,amikor már megvolt a lányom,azért a férjem ment le,amikor még mi a kh-ban voltunk.
Nem kérdezett semmi különösebbet.
Én szülés előtt felhívtam, hogy szeretném, ha majd ő lenne az orvos.
Mikor hazajöttem a kórházból, akkor felhívtam, hogy hazajöttem, ő meg beugrott talán másnap, megnézte a babát és írt fel recepteket. (Ha nincs otthon babafürdetőd, popsikenőcsöd, ... és patikait akarsz, akkor mire hazaérsz ki kéne váltanod ezeket, olcsóbb, ha receptre veszed.)
Azért célszerű elmenni hozzá a szülés előtt, hogy megismerkedj vele, és ő is tudjon róla, hogy mikorra várható az új kis páciens. Szerintem hívd fel telefonon először, és akkor megbeszélhetsz vele egy időpontot.
Nekünk sem adott előre receptet, az első szükséges dolgokról (popsikrém, fürdető, nekünk tápszer is kellett) adtak a kórházban receptet. Az viszont fontos, hogy a hazameneteletek után mielőbb elmenjen hozzátok az orvos. Ezért mikor megszületett a baba, értesíteni kell őt is, és az védőnőt is. Ekkor fogja az orvos felírni a vitaminokat, megnézi a baba kórházi papírjait, ami alapján majd elkészül a kartonja. Ezért nem szabad várnod a bejelentkezéssel a szülés utánig!!! Amennyire tudom az első 6 hétben házhoz megy az orvos, utána majd neked kell vinned a babát havonta tanácsadásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!