Kismamik! Ti mit esztek ebben a hőségben?
Én épp ma készítettem gyümölcskocsonyát - nagyon finom, laktat, és még a cukrom miatt sem kell aggódnom.
Leírom neked a receptet, hátha hasznát veszed:
1 fél literes kefírt (vagy 2-3 kisebbet, ha nincs fél literes), 3-4 evőkanál porcukrot, és két evőkanál zselatint összekeverek és felfőzök picit (épp, hogy csak melegedjen, nem kell, hogy rotyogjon), majd hagyom lehűlni.
Egy tejszínhab pótló port összekeverek másfél deci tejjel, és hozzáöntöm a kihűlt masszához, majd belerakom a kicsire vágott gyümölcsöket (őszibarack, meggy, cseresznye, ami tetszik - az sem baj, ha befőtt) és folpakkal bélelt tálba töltöm, majd beteszem a hűtőbe két-három órára, és hagyom megszilárdulni. Kocsonyás állagúnak kell lennie, akkor jó.
Mikor kész, kiborítom egy tányérra, és felszeletelem. :)
Kellemes, hűvös(!!!) kaja, és nagyon finom. Nekem nagyon jól esett ma, kiegészítve egy-két szelet vajkrémes kenyérrel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!