Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valaki akinek volt már abortus...

Valaki akinek volt már abortusza és 18 év körüli légyszi, írja le mivel jár?

Figyelt kérdés
Fogamzásgátlót és óvszert is használunk, de félek h oda kerül a sor:( Meddig vérzek utána? Mennyi ideig nem lehet szexelni? Milyen maga a műtét előtt/ után?
2009. márc. 30. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

ha tabit szedsz és óvszert is használtatok akkor esélytelen h teherbe ess... nem értem miért kell ennyire nagyon óvatoskodónak lenni... jó persze a megszakításos közösülésnek se több értelmét látom. de ha már egyszer ott a foggátló minek óvszer?? na mindegy...

egyébként nem tudom milyen lehet, igaz egyszer kimaradt 1 hónap és nagyon féltem (annak ellenére h rendesen védekeztünk, azért mégis felmerül az emberben h mi van ha vmire nem figyeltünk eléggé?), akkor utána néztem neten, és hát... elborzasztott a dolog. senkinek nem kívánom.

2009. márc. 30. 18:52
 2/8 anonim ***** válasza:
40%

Ilyen védelem mellett nem fog rá sor kerülni, gondolj bele, vannak olyan nők, akik évekig próbálkoznak azzal, hogy kifogják a megfelelő időt babacsinálásra és mégse... :) Nem olyan könnyű összehozni egy kölköt ;) :D

Nekem nem volt még (nem is lesz), de google jóbarát, én régen rengeteg infot találtam róla. Nem volt sose aktuális, csak egyszerűen érdekelt hogyan zajlik, de sajnos pontos címekre már nem emlékszem.

2009. márc. 30. 18:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Délután felhelyezik a tágítót és reggel műtét. A tágító felhelyezése picit kellemetlen, de pár pillanat alatt az egész.

Műtét: Nekem altatás volt, így nem sokra emlékszem. Mikor ébredeztem állt alattam a vér és utána mentem rendbe tenni magam... Nem sokáig volt vérzésem és pár napra rá megjött rendesen.

Szex. 6 hétig tilos!

Hát én krva szarul éreztem magam előtte/utána, mivel eszembe sem jutott elvetetni, de egy bizonyos gyógyszer szedése miatt muszáj volt:(

2009. márc. 30. 18:55
 4/8 anonim ***** válasza:
67%

Nagyon rossz, nekem nem kellett ennyit várni, kb 40 perc volt az egész, de egy napnak tűnt. A tágitás kismiska amellett, mint amikor kezdi az igazi műtétet. Én úgy éreztem mintha húzgálnák a beleimet, kb 10-20-szor, de lehet, hogy több volt. Nem véreztem csak 10 percet, a szex eszembe se jutott.

Ha nem múlik rajta az életed, akkor semmi estre sem ajánlanám...nagyon nagyon rossz érzés és fájdalmas.

NE TEGYE SENKI, CSAK HA MUSZÁJ

2009. márc. 30. 19:08
 5/8 anonim ***** válasza:
46%

így nem lehetsz terhes...

ha meg vmi csoda folytán mégis: a műtét előtt elvben van vmi bizottság, akik elbírálják, hogy elveteted-e, ha megengedik, akkor még hagynak neked pár napot, hogy átgondold, stb. mivel nekem nem volt, a műtétről nem tudok mondani semmit. Ha érdekel, hogy hogy csinálják nézd meg youtubeon, asszem néma sikoly a címe. (nem vmi vidám) Maga a műtét állítólag elég kockázatos, de ezt úgyis 6szor elmondják ha oda jutsz. Utána meg állítólag nagyon sok nő egész életében nem tudja feldolgozni, hogy nem engedte a gyerekét megszületni. Ebben azért lehet vmi, egyáltalán nem akartam gyereket és csak 72 órásom volt, de utána teljesen kiborultam már csak a lehetőségtől is, hogy megölhettem.

De te biztos, hogy nem vagy terhes. gondolj bele, dupla védelem alatt álltál...

2009. márc. 30. 19:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meghalt a babám a 13. héten, ezért kellett abortuszt csinálni.

Lelkileg nagyon megviselő, még így is, hogy már meghalt.

Maga az orvosi része nem "nagy durranás". Előtte asszem van konzultáció védőnővel meg nemtudom kikkel, ha nem kívánt terhesség - ezt a részét nem tudom.

Egyébként befekszel, kapsz infúziót, esetleg valami felhelyezhető tágítót is. Aztán visznek a műtőbe, megkapod a koktélt, amitől olyan érzésed lesz, mintha részeg lennél és egyben nagyon fáradt. Fájni nem fáj.

Aztán kivisznek, pár óra múlva már egészen éber leszel.

Oxitocin infúzió, aztán - kinek mikor - lehet hazamenni.

Vérezni... Nekem 1-2 hétig volt vérzésem.

Vigyázzatok nagyon!

2009. márc. 30. 19:27
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem a múlt rendszerben élünk,hogy bizottság döntsön,hogy elvetetheti-e! A családvédelmibe kell elmenni,ott elbeszélgetnek az emberrel,hogy miért akarja elvetetni. Adnak ha jól emlékszem 3 nap gondolkodási időt,és ha még mindig el akarja vetetni akkor megbeszélik mikor,melyik kórházba kell mennie és megkapja a csekket. A műtét úgy zajlik ahogy a harmadik válaszoló leírta.
2009. márc. 30. 19:28
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Valami nőhöz küldtek minket is, hogy gondoljuk át, de sajnos nem volt mit... A gyógyszer döntött helyettünk:( De még így is kaptunk időt gondolkodni, mert lett volna MINIMÁLIS esélye, hogy egészséges babánk legyen. Nem mertük vállalni annak tudatában, hogy akár beteg is lehet (ez volt a valószínűbb). Nekünk óvszer mellett sikerült összehoznunk, de óvszer + tabletta az biztos védelem (szerintem). 3. válaszoló voltam.
2009. márc. 30. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!