Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítene valaki tiszta vizet...

Segítene valaki tiszta vizet önteni a poharamba?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy unjátok (én is), de TGYÁS:

Akkor most hány biztosított nap kell hozzá? Mindenki mást mond. A doki szerint 365 nap kell (erről kaptam nyomtatványt), a védőnő szerint csak 180 (erről is kaptam nyomtatványt). Anyám, anyósom szerint 365 nap, viszont az alattam lévő egyik kérdés válaszainak tanulsága szerint csak 180.

Az OEP-t már próbáltam felhívni ez ügyben csütörtökön, de nem sikerült őket elérnem. Kezdek kissé megőrülni, mert 275 napom van meg, és most próbálom elintézni a bejelentésemet a volt főnökömnél, viszont kissé húzós lenne, mert magamnak kellene fizetnem a járulékaimat... és még így sem biztos, hogy el tudjuk intézni.

Szóval, ha volna valaki olyan kedves, hogy kisegítene ezzel az aprócska információval, azt nagyon megköszönném.

23 hkm

2011. júl. 10. 07:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Miért nem mész fel az OEP honlapjára, az elérhető és olvasod el?

Egyébként feketén fehéren, kiemelve nagy betűvel 365 nap van

[link]

Egyébként vigyázz ezzel a bejelentéssel, ha nem terhesség előtt vesz vissza, akkor rá fognak ugrani. Különösen ha a volt főnököd vesz vissza. Barátnőmék ezt csinálták, behívták őket, azt is megkérdezték a csajtól, milyen márkájú a monitor, milyen színű a fal. Mert ő is visszajelentette az unokatesóját, aki egyébként nála dolgozott valóban korábban.

Az meg horror összeg egy százas havonta minimum a járulék. És kilenc hónapra. Meg hát már nem is lehetséges. Kicsivel járnál jobban, hiszen a GYED így sem fog járni csak 365 napra.

2011. júl. 10. 08:03
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Igen, néztem már a honlapot, ezzel próbáltam érvelni a védőnőmnek is, aki lehurrogott azzal, hogy ő mindössze két hete kapta a nyomtatványt, és az friss és 180 nap szerepel rajta.

Az a baj, hogy ha nem kapok TGYÁS-t, akkor sz@rban lesz a haza, mert párom 90.000 ft-os fizetése szinte semmire sem elég, főleg, mert ebből 40.000 bérleti díjat fizetünk anyósoméknak.

2011. júl. 10. 08:09
 3/8 anonim ***** válasza:

Hát nem hinném, hogy két hete ilyen jelentősen megváltoztatták úgy, hogy sehol nem lehet hallani és olvasni róla.

Próbáld meg bejelentetni magad, de nagyon készüljetek fel, mert biztos be fognak hívni. Valóban ismerd kivülről belülről a céget, és egyeztessetek a főnökkel, mert náluk úgy volt, külön szobában ültették le őket és aztán egyeztették, ugyanazt a színt mondták e a falra stb.

De jobb lett volna terhesség előtt megegyezni, fizetni a járulékokat pár hónapig és aztán elmenned táppénzre (és csak a táppénz harmadát kellett volna fizetned)- ebbe senki nem köthetett volna bele. A 365 nap elég régóta van.

2011. júl. 10. 08:23
 4/8 A kérdező kommentje:

Én is úgy szerettem volna, hogy a terhesség előtt megtörténik a bejelentésem, sőt, eleve várni akartunk a babával még úgy két-három évet, hogy az anyagiak klappoljanak az érkezésére - de az élet máshogy hozta.

Fog.gátló mellett, menstruációval 12 hetesen tudtam meg, hogy babát várok, szóval már akkor is eleve "kifutottunk az időből".

De köszi a választ!

2011. júl. 10. 08:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem változott semmi, még mindig 365 nap kell, sajnálom!!:(
2011. júl. 10. 09:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen,sajna 365 nap!

A védőnődet meg nyugodtan oktasd ki!

2011. júl. 10. 09:38
 7/8 anonim ***** válasza:
365 nap kell, 2 hónapja intéztem a sajátom, szóval biztos! Anyósodéknak nem lehetne kevesebbet fizetni?
2011. júl. 10. 11:50
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Sajnos akkor ez van... :(

Utolsó:

Sajnos nem, anyóséknál lakunk, pontosabban a tetőtéri szint teljesen a miénk, külön fürdőszobával, konyhával, WC-vel, plusz a szoba és az előtér/nappali. Teljesen külön fizetünk mindent (kaját, ilyesmit), úgyszólván önállóak vagyunk, de a ház hatalmas, és drága a fenntartása: 100.000 a rezsi egy hónapban. Őket is megértem, hogy 40-et kérnek (pedig fix, hogy a kettőnk rezsije nincs ennyi), de anyós valószínűleg szeptemberben elveszti a munkáját, és így is alig jönnek ki hó végére. Azt pedig nem fogom neki mondani, hogy nem adok annyi pénzt, csak kevesebbet, mert nem hiányzik, hogy még itthon is vita és feszültség legyen.

2011. júl. 10. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!