Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Neo citran terhesen?

Neo citran terhesen?

Figyelt kérdés
folyik az orrom,fáj a torkom...a dokim azt mondta ihatom a neo citrant...a védőnő meg azt hogy nem...most akkor mi van???
2011. júl. 7. 16:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

ne igyad !

nem szabad. inkább forró mézes citromos tea

semmilyen gyógyszer

de te tudod.

ne kockáztass

2011. júl. 7. 16:24
 2/16 anonim ***** válasza:

itt egy cikk ! :

Mit tegyünk megfázás és influenza ellen a terhesség alatt?

Először is felesleges aggódni: a babának semmi baja nem lesz egy kis megfázástól. Az első harmadban a magas láz okozhat vetélést, ezért ügyelni kell a láz visszaszorítására és hűtőfürdővel, lázcsillapítóval elejét kell venni a láznak. Aspyrin és Algopyrin szedhető lázcsillapításra, a vény nélkül kapható paracetamol és ibuprofen alapú gyógyszerek azonban nem (Neo-Citran, Saridon stb.)!

olvastad? tilos a neocitran terhesség alatt !!

2011. júl. 7. 16:26
 3/16 A kérdező kommentje:
14 hetes kismami vagyok...remélem a láz elkerül...akkor szerintem nem iszom neo citrant...marad a tea és a cseresznyemag párna az arcra:)))köszi
2011. júl. 7. 16:29
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
válts dokit!!!!
2011. júl. 7. 16:30
 5/16 anonim ***** válasza:

Ne. Én is ezt mondom több éves tapasztalattal, de az orvosaim is azt mondták, NE. Amúgy sem lesz jobb tőle. Orr sprayt kérdezd meg a patikában mit lehet. Illetve, tudok egy jó praktikát, ha van otthon aloe verad (növény), letörsz egy pici darabot, a lét kipréseled (elég pár csepp) és bekened egy fültisztítóval belül az orrod. Nekem elmulasztotta 2 nap alatt. Torokra a sós öblögetést (egy csep szódabikarbónát illettve egy csepp jódot, betadinet is rakhatsz bele) lanyagos vízzel, naponta minél többször. Szintén csodákat tesz. Milliószor jobb, mint a neocitran és társai.

Ha lázas vagy, 37,7 és fölfelé, akkor vegyél be kék panadolt (paracetamol tartalmút lehet nyugodtan).

2011. júl. 7. 16:31
 6/16 anonim ***** válasza:
0%
paracetamol tartalmút nem szabad !
2011. júl. 7. 16:32
 7/16 anonim ***** válasza:
Ja, és persze tea mézzel midnen mennyiségben, sok-sok víz mellé. És a fokhagyma is csodákat tesz! Kenj be egy pirítóst vele, finom is. Csak nagyon sok fokhagymát ne egyél, arra figyelj. Remélem, kipróbálod és beválnak a praktikák:) Mielőbbi jobbulást!
2011. júl. 7. 16:33
 8/16 anonim ***** válasza:
0%

a vény nélkül kapható paracetamol és ibuprofen alapú gyógyszerek azonban nem (Neo-Citran, Saridon stb.)!

NEM NEM NEM !!!!!

2011. júl. 7. 16:33
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
16:32 Biztos, hogy lehet a panadolt (már pedig az paracetamol).
2011. júl. 7. 16:39
 10/16 A kérdező kommentje:

nem fogok neo citran bevenni....de most utána néztem...akkor ez mit jelent szerintetek?

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A terhesség első harmadában nem alkalmazható. A terhesség további időszakában csak akkor alkalmazható, ha az orvos az előny / kockázat mérlegelése alapján azt egyértelműen előírta. Szoptatás időszakában nem ajánlott.

2011. júl. 7. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!