Asztma és terhesség? Milyen esély van végigcsinálni egy terhességet és szülni?
Húgom asztmás. De már jó pár éve csak tavasszal meg ősszel jött ki rajta az allergia annyira, hogy gyógyszer nélkülmár nem bírta.Októberben csodaszép kislánya született. A terhessége tünetmentes volt, majdnem végig dolgozott. A baba teljesen egészséges, egy héttel hordta túl.
Boldog babavárást!
19 hetes kismama
Mi ugyanígy voltunk. Babát szerettünk volna, így nem használtam a gyógyszereimet, amúgy sem volt sokszor szükség rá. A pulmicolort teljesen elhagytam, a ventolint csak akkor használtam, ha kell.
Amikor teherbeestem, utána már azt sem használtam és annak ellenére, hogy a terhességgel majdnem 30 kilót híztam, egyetlen egyszer sem volt rá szükség! Az én nődokim azt mondta, hogy a ventolint csak igazán indokolt esetben használhatom.
Sima szülésem volt és érdekes módon a szoptatás végéig egyáltalán nem volt fulladásom. Ahogy abbahagytam a szopit, utána ismét előjött néha.
Szia!28 hetes kismama vagyok és asztmás.Mikor tervbe vettük, hogy babát szeretnénk,megbeszéltem a pulmonológusommal aki azt javasolta, hogy váltsuk le az előző gyógyszereimet és használjak Symbicort turbuhalert (napi 2x2 belélegzés).Azóta ezt használom,teljesen panaszmentes vagyok.A nőgyógyászom is beleegyezett, szerinte is ez a gyógyszer biztonsággal alkalmazható terhesség alatt is. Szerencsére minden leletem teljesen jó, a picur is szépen, megfelelően fejlődik. Ha már 6 hónapja tünetmentes vagy az még nem jelent semmit, mert a terhesség alatt az asztmás rohamok száma vagy fokozódik vagy teljesen elmúlik. Ha gondolod várjál amíg az első tünet elő nem jön, de ha már egy picikét is fulladsz, irány a doki! Nagyon fontos a megelőzés, mert az oxigénhiány százszor súlyosabban károsítja a babát, mint bármely gyógyszer!
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!