Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A hashajtó árt a magzatnak?

A hashajtó árt a magzatnak?

Figyelt kérdés
34 hetes terhes vagyok. Alkalmanként használok anti-adiposis teát,ami hashajtó hatású. Vajon ez átmegy a lepényen,és a magzatnak okozhat panaszokat? Nagyon izgága most,és tartok tőle,hogy esetleg fáj a pocija. De lehet,hogy csak az én beleim sürgése-forgása zavarja.Ne szidjatok le,hogy ilyen hülye hogy lehetek,valaki hozzáértőtől szeretnék választ kapni! Köszönöm
2011. júl. 6. 20:11
 1/5 anonim ***** válasza:

Terhesség alatt mindenféle hashajtó szedése, ivása tilos!

Ha székletproblémáid vannak, inkább a természetes módszereket alkalmazd: lekvár, kamillatea, sok rostot tartalmazó ételek /zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű pékáru, sok.sok folyadék, mozgás, joghurt, korpa, müzli, Laevolac szirup).

2011. júl. 6. 20:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Elvileg ez a tea is természetes,mert csak gyógynövények vannak benne,de a hatása elég agresszív.
2011. júl. 6. 20:21
 3/5 anonim ***** válasza:

Mióta iszod ezt a teát? És mit jelent nálad, hogy alkalmanként? Hetente? Havonta? Félévente?

Egyébként igaza van az előttem írónak, nem szabad semmilyen hashajtót alkalmazni sem terhesség, sem szoptatás alatt.

2011. júl. 6. 20:24
 4/5 A kérdező kommentje:
Az utóbbi héten 3-4-szer ittam. Nem akarok rendszert csinálni belőle,csak néha olyan jól esik kiürülni,már elnézést,ha furán fogalmaztam.
2011. júl. 6. 21:08
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A hashajtassal terhesseg alatt 2 gond van:

1. ha rendszeres, akkor sok folyadekot veszithetsz, amit gyorsan potolni kell, mert az nagyon nem jo. De te irtad, hogy nem rendszeres.

2. kulonosen a terhesseg utolso 10 heteben a meh minden ingerre eleg erosen reagal. A hascsikarasra, belek mozgasara (amit egyes hashajtok, vagy egy erosebb hasmenes okoz) kulonosen. Egyszoval a hashajto a belek mozgatasaval a mehet is ingerli, igy igen eros kemenyedesek jelentkezhetnek, az utolso nehany hetben ez akar a szulest is beindithatja.

Ezt igazolja az is, hogy regebben a ricinusolajat a korhazakban is eloszeretettel hasznaltak a szules beinditasara. De ma is alkalmazzak nehanyan a babakoktelt, ami szinten hashajto hatasu es ezzel tesz a szules beindulasaert.

Szoval ha eros belmozgast erzel ettol a hashajtotol, akkor ne hasznald mostanaban meg nehany alkalommal sem, ha nem szeretnel veletlenul megszulni, vagy ha nem is szulsz meg, de a kemenyedesek a mehszajat nyithatjak. A baba pocakja miatt ne aggodj, nem az itt a gond.

2011. júl. 6. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!